- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Criza a blocat proiecte imobiliare de peste 1 mld. euro in Bucuresti

13 Dec, 14:13 • Redactia DailyBusiness
In Bucuresti exista proiecte imobiliare de peste un miliard de euro, care trebuiau sa inceapa in ultimii doi ani, insa au fost amanate din cauza crizei si a inaspririi regimului autorizatiilor, potrivit lui Stefan Dumitrascu, arhitectul sef al Sectorului 3, citat de Mediafax.
Criza a blocat proiecte imobiliare de peste 1 mld. euro in Bucuresti

„Cred ca pot sa numar doar in Sectorul 3 investitii care se ridica la 250 de milioane de euro care nu s-au realizat, cu terenuri cumparate, in ultimii doi ani, cu proiecte facute”, a declarat Dumitrascu.

Proiectele includ birouri, universitati private, hoteluri, fabrici si spatii de depozitare.

„La ora actuala Bucurestiul se afla intr-o fundatura in ceea ce priveste posibilitatile de autorizare a unor investitii serioase, pentru ca dupa ce am reusit sa speriem majoritatea investitorilor, chiar in momentul in care criza economica era deja pornita, legislatia in ceea ce priveste autorizarea constructiilor s-a inasprit”, a explicat Dumitrascu.

„La mine in birou au intrat nenumarati oameni cu determinarea de a investi in Romania, pentru ca era o oportunitate, era mult teren liber. Este mult mai atractiv Bucurestiul la investitii fata de Praga, in schimb are un regim de autorizare draconic”, a mai spus arhitectul sef al sectorului 3.

In sectorul 3, printre proiectele neincepute se numara si un centru comercial ce trebuia construit pe un teren cumparat cu 53 de milioane de euro, in cartierul Liviu Rebreanu.

Acolo o firma irlandeza urma sa investeasca circa 70 de milioane de euro, dar pana in prezent lucrarile au fost amanate.

In aceeasi situatie este si o companie islandeza care a achizitionat un teren de 7 hectare pentru dezvoltarea unei universitati private. Terenul a costat 18 milioane de euro, iar investitia era de peste 40 de milioane de euro.