- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

DTZ: Spatiile comerciale stradale din Bucuresti vor continua sa se ieftineasca

02 Oct, 00:01 • cristina.mihai
Proprietarii de spatii comerciale stradale din Bucuresti vor mai scadea chiriile, ca urmare a cererii inca modeste, cel putin pentru clientii aflati in primul an de operare, a spus Estera Enache, consultant senior in cadrul departamentului de retail al DTZ Echinox.
DTZ: Spatiile comerciale stradale din Bucuresti vor continua sa se ieftineasca

Nivelul chiriilor a suferit o scadere in cursul acestui an, procentul variind in functie de oras intre 10 si 25 %.

„Pe principalele artere bucurestene, gradul de neocupare a crescut in cursul ultimelor 2 trimestre, procentul situandu-se in jurul valorilor de 10-15%. Spre sfarsitul anului, pe fondul deschiderii de noi magazine sau relocari, estimam ca oferta de spatii va ramane constanta”, a spus Estera Enache.

Cele mai importante bulevarde, cum ar fi Magheru, au inregistrat o scadere a gradului de ocupare mai mica, doar 7-8% din spatii fiind goale, au spus reprezentantii Colliers.

Acestia au adaugat ca gradul de neocupare ar putea inregistra o usoara crestere de 1-2 puncte procentuale la inceputul lui 2010, companiile interesate realizandu-si bugetele pe 2010 la finalul acestui an, iar cautarea si negocierea vor face ca noile contracte de inchiriere sa aiba loc abia din primavara lui 2010.

Gradul de neocupare in orasele din provincie a ajuns anul acesta si la 20% pe arterele comerciale secundare, se arata intr-un studiu Cushman&Wakefield.