- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

DTZ: Volumul investitiilor in proiecte comerciale, al doilea trimestru de crestere in Europa

02 Oct, 11:35 • Redactia DailyBusiness
Volumului de investitii aferent segmentului de real estate comercial din Europa (spatii de birouri, logistice si retail) si-a pastrat tendinta ascendenta si in T3 2009, marcand o crestere de 30%, de la 10,7 mld. euro in T2, la 13,8 mld. euro, dar valoarea ramane sub media de 30 de mld. euro, din ultimii ani, potrivit studiului companiei de consultanta imobiliara DTZ Echinox.
DTZ: Volumul investitiilor in proiecte comerciale, al doilea trimestru de crestere in Europa

Cresterea se afla acum la al doilea punct de referinta pozitiv, de la un trimestru la altul, dupa minimul inregistrat in T1 2009, cand volumul investitiilor atingea o valoare de 9,9 mld. euro.

Aceasta tendinta este in concordanta cu evolutia investitiilor in zona Asia-Pacific, unde volumul de investitii a inregistrat o crestere de 17,1 mld dolari in T3 al 2009 (pana la 12 mld).

„Activitatea in Europa continua sa fie dominata de trei mari piete, Marea Britanie (crestere de 50% pana la 5,3 mld.euro), Germania (40% pana la 2,75 mld.euro) si Franta, a caror activitate cumulata atinge 70% din volumul total in T3 2009”, a declarat Magali Marton, director de cercetare al DTZ pentru Europa Continentala si Orientul Mijlociu.

Romania, investitii de 5 mil. euro in S1

Activitatea de investitii de pe piata din Romania a inregistrat valori scazute in prima jumatate a anului, un volum de aproximativ 5 milioane euro, cu o singura tranzactie semnificativa remarcata pe piata bucuresteana.

Comparand situatia locala cu cea inregistrata de alte capitale din Europa Centrala si de Est, volumul tranzactionat in Bucuresti in primul trimestru al anului curent reprezinta 12,5% din valoarea inregistrata de capitala ceha pentru aceeasi perioada.

In activitatea de investitii, DTZ considera ca primul semestru al anului 2010 nu va aduce modificari semnificative comparativ cu trendul acestui an si estimeaza ca nivelul randamentelor se va stabiliza in cazul proprietatilor situate in locatii prime.

DTZ este o companie internationala de consultanta imobiliara, care activeaza in 148 de orase din 43 de tari.