- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Fondul de investitii al Erste: Vrem sa incepem in 2010 un proiect de birouri de 70-75 mil. euro

20 Oct, 17:20 • cristina.mihai
Sparkassen Immobilien, fondul de investitii al Erste, vrea sa demareze anul viitor un proiect de birouri in zona Grivitei din Bucuresti, in valoare de 70-75 mil. euro, a spus, pentru DailyBusiness.ro, Friedrich Wachernig, membru al board-ului director al companiei.
Fondul de investitii al Erste: Vrem sa incepem in 2010 un proiect de birouri de 70-75 mil. euro

Constructia cladirii de birouri este in plan inca din 2008. Dezvoltatorul estimeaza ca va primi avizele de constructie pana la finalul anului in curs.

„Avem doua terenuri, unul in sudul Bucurestiului, spre Jilava, si unul in Grivitei. Discutam cu unii retaileri si pentru a construi un parc de retail in sud”, a mai spus Wachernig.

El considera o oportunitate sa inceapa cat mai curand proiectul, avand in vedere scaderea competitiei de pe piata locala.

„Romania este neatractiva in prezent pentru investitorii pe termen scurt, care ies de pe piata, dar noi incercam sa vedem si partile pozitive ale crizei”, a spus reprezentantul Sparkassen Immobilien.

Compania detine pe piata locala mall-ul Sun Plaza, din centrul Capitalei. Deschiderea acestei unitati a fost amanata pana in februarie 2010.

Sparkassen Immobilien AG, listata la Bursa din Viena de 21 de ani, este cea mai longeviva companie de investitii imobiliare din Austria. Deruleaza pe termen lung in proprietati rezidentiale, birouri, hoteluri si spatii comerciale in Austria, Germania, Bulgaria, Romania, Croatia, Ungaria, Cehia si Slovacia. La 30 iunie 2009, valoarea totala a portofoliului era de 1,85 mld. euro, iar spatiul total de inchiriat insuma 1, 5 milioane metri patrati.

Compania a inregistrat in prima jumatate a anului un profit net consolidat in scadere cu 64%, fata de perioada similara a anului trecut, pana la 3,2 mil. euro, potrivit unui raport al companiei.

Veniturile din chirii au fost in crestere cu 4%, comparativ cu perioada similara din 2008, la 44,7 milioane euro.

Veniturile totale ale companiei au crescut in primele 6 luni din an cu 6%, la 57,3 milioane euro.

Profitul operational a fost in primul semestru in scadere cu 26%, comparativ cu semestrul similar din 2008, la 23,8 mil. euro.