- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

George Padure: Am oprit constructia proiectului rezidential lansat la inceputul anului

24 Nov, 14:03 • cristina.mihai
Sigma Proiect Development, detinuta de omul de afaceri George Padure si un grup de investitori belgieni, a oprit constructia proiectului rezidential Sigma Residence&Gardens din Capitala, unul dintre cele mai mari proiecte lansate anul acesta in Capitala, ca urmare a blocarii vanzarilor de locuinte, in contextul crizei.
George Padure: Am oprit constructia proiectului rezidential lansat la inceputul anului

„Cand am anuntat lansarea acestui proiect (ianuarie 2008 – n.r.), criza nu exista pe piata imobiliara bucurestena. Intre timp, lucrurile s-au schimbat si cum nu aveam cui sa vindem locuintele am ‘oprit motoarele’ pentru moment, situatie in care sunt multi alti dezvoltatori de pe piata”, a spus Padure.

Pana in prezent, au fost oprite sau amanate proiecte rezidentiale care cuprind peste 3.000 de unitati locative, doar pe piata bucuresteana.

Constructia proiectului a demarat in aceasta primavara si se afla la fundatie cand proiectul a fost oprit, iar lucrarile vor fi reluate, potrivit lui Padure, la inceputul lui 2009.

Omul de afaceri a adaugat ca in prezent se afla in mai multe negocieri in vederea continuarii acestui proiect, insa nu a dorit sa mentioneze in ce sens si cu cine sunt derulate aceste negocieri.

Proiectul reprezinta o investitie de 210 milioane euro si va cuprinde 1.700 de locuinte, fiind amplasat langa Lacul Plumbuita.

George Padure a mai dezvoltat in Capitala, alaturi de un grup de investitori belgieni, proiectul Metropolis Residence, finalizat si livrat in toamna aceasta, toate cele 276 de locuinte fiind vandute.

Criza de pe piata imobiliara a determinat o serie de dezvoltatori importanti sa-si amane sau sa-si opresca proiectele pentru o perioada.

Astfel, compania Cooper Beach a anuntat, anterior, ca-si va ingheta investitiile in alte 3 proiecte rezidentiale pe care planuia sa le lanseze pe piata anul acesta.

Copper Beech planuia sa lanseze anul acesta pe piata rezidentiala din Capitala 3 proiecte, investitia necesara dezvoltarii acestora fiind estimata la 195 milioane euro.

Dezvoltatorii imobiliari QLD, Gigant Construct si Hanner au amanat de asemenea fiecare inceperea constructie cate unui proiect reizdential anul acesta. RomReal si Fabian sunt alti doi investitori imobiliare care si-au inghetat investitiile din Romania anul acesta.