- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Indignare in China: Un miliardar primeste subventii de la stat pentru achizitia de locuinte

29 Oct, 14:08 • Redactia DailyBusiness
Mogulul de Internet Ma Huateng (foto) este numarul 9 in topul Forbes al celor mai bogati oameni din China, cu o avere de 4,4 mld. dolari, si primeste subventii lunare de 450 de dolari de la stat in vederea inchirierii sau achizitiei unei locuinte, scrie AFP.
Indignare in China: Un miliardar primeste subventii de la stat pentru achizitia de locuinte

Ma Huateng, 39 de ani, este presedintele portalului chinezesc Tencent si a primit distinctia de „talent de lider local” de la autoritatile orasului din sudul Chinei, Shenzhen, situat langa Hong Kong.

Aceasa distinctie ii da dreptul sa primeasca subventii lunare de 3.100 yuani (450 dolari) pe o perioada de cinci ani ca stimulent pentru inchirierea sau achizitia unei locuinte in oras.

„Subventiile pentru locuinte au ca tinta atragerea de talente in oras”, au explicat reprezentantii autoritatilor din Shenzhen, explicand ca orasul si-a pierdut avantajele de competitivitate in favoarea Beijingului sau Shanghaiului.

Peste 2.900 de persoane despre care s-a considerat ca au contribuit la dezvoltarea orasului au beneficiat de aceste subventii de la inceputul anului, o treime din acestia fiind oameni de afaceri.

Stirea a creat indignare in randul publicului, in special in comunitatile online.

„Oamenii obisnuiti nu-si pot permite sa cumpere locuinte si nu exista nicio masura care sa rezolve aceasta problema. In schimb, Guvernul ofera subventii pentru cei mai bogati …. Cine poate salva China?”, se intreaba un utilizator al site-ului netease.com.