- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Israelienii de la GTC ieftinesc locuintele dintr-un proiect \”pe hartie\” ca sa poata incepe constructia

25 Nov, 13:35 • cristina.mihai
Dezvoltatorul imobiliar israelian GTC intentioneaza sa inceapa la primavara lucrarile la proiectul rezidential Garden of Eden din nordul Capitalei. Constructia proiectului, care are 2.000 de apartamente, a fost amanata, dupa ce startul fusese programat pentru prima parte a acestui an. Compania conditioneaza insa inceperea lucrarilor de succesul unei campanii de scaderi de preturi, datorita careia spera sa reia vanzarile.
Israelienii de la GTC ieftinesc locuintele dintr-un proiect \pe hartie\ ca sa poata incepe constructia

Noile preturi sunt de 1.000-1.100 euro pe mp, cu circa 20% mai mici decat cele gandite initial, a spus pentru DailyBusiness.ro Shimon Galon, country manager al companiei.

GTC a regandit proiectul pentru a se plia mai bine pe noile conditii de piata. Potrivit unor declaratii, anterioare, preturile de vanzare in proiect erau initial de circa 1.400 euro pe mp.

Suprafetele locuintelor sunt cuprinse intre 60 si 170 mp. Compania ar vrea sa reinceapa constructia proiectului rezidential in primavara anului viitor, insa reluarea proiectului depinde de feed-back-ul clientilor.

„Daca situatia de pe piata va fi mai omeneasca, vom relua proiectul in primavara”, a declarat Galon. El a adaugat ca inca nu poate estima cum se va modifica investitia in proiect, initial evaluata la 260 mil. euro, pentru ca inca nu a demarat licitatia pentru alegerea constructorului.

Odata cu lansarea proiectului, in vara lui 2008, dezvoltatorul anuntase ca are 40 de rezervari pentru apartamente.

Garden of Eden include doua ansambluri, Adam Residentials si Eve Residentials, dar si un centru comercial si o cladire de birouri de dimensiuni reduse. Terenul pe care va fi construit ansamblul are 11 hectare.

Cele doua ansambluri rezidentiale care compun proiectul vor cuprinde 833 de locuinte-Adam Residentials si 1.096 de apartamente-Eve Residentials.