- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Prima licitatie imobiliara din Romania ar putea avea loc in luna mai

08 May, 12:01 • cristina.mihai
K Group, care cuprinde mai multe firme, printre care si firma organizatoare de nunti Bon Mariage, a lansat prima casa de licitiatii imobiliare din Romania, iar prima licitatie de acest tip ar putea avea loc la finalul lunii mai 2009.
Prima licitatie imobiliara din Romania ar putea avea loc in luna mai

Preturile de pornire ale proprietatilor (atat locuinte, cat si terenuri sau alte tipuri de proprietati) sunt stabilite de comisia de evaluare a casei de licitatii la un pret sub pretul pietei, astfel incat acesta sa poata urca, au declarat reprezentantii K Group.

Astfel, spre exemplu, compania are in prezent inscris un apartament din zona Calea Mosilor, evaluat la peste 100.000 euro, care are un pret de pornire de peste 50.000 euro.

In cadrul licitatiilor pot participa proprietarii, investitorii si chiar agentiile imobiliare, care primesc in cazul tranzactionarii un comision de 1,5% din valoarea proprietatii.

„Avem deja cateva proprietati inscrise, insa in acest moment este prematur sa facem estimari de venituri. Licitatiile vor avea loc ca orice alta licitatie, va castiga cel mai mare pret oferit, iar noi vom avea un comision din tranzactie”, a spus Dora Patrascu, PR executive K Group.

Vanzatorul poate participa la licitatie si poate licita la un pret mai mare in cazul in care nu este multumit de pretul de adjudecare, caz in care va plati un comision de 0,5% casei de licitatii.

In cazul in care proprietatea se vinde, atunci case de licitatii va avea un comision de 3% de la vanzator si 3% de la cumparator, din care se va scadea insa garantia de participare platita de acesta din urma.

Orice ofertant trebuie sa plateasca o garantie de participare de 1% din valoarea imobilului de care este interesat.