- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Profilul cumparatorului de locuinte in cartiere noi \”low cost\”

28 Jan, 14:16 • Redactia DailyBusiness
Profilul cumparatorului de locuinte din ansambluri rezidentiale noi ieftine este tanar, cu varsta cuprinsa intre 20 si 35 de ani, are venituri intre 500 si 1.200 euro si o rata lunara incepand de la 190 euro pe o perioada de 30 de ani.
Profilul cumparatorului de locuinte in cartiere noi \low cost\

Acest profil rezulta dintr-o statistica a companiei Conarg Real Estate, realizata pe contractele incheiate in al doilea semestru din 2009 prin programul „Prima Casa”.

Pana in prezent, Conarg a vandut aproximativ 80% din cele 988 de apartamente din cadrul ansamblului rezidential Rasarit de Soare, unul dintre cele mai ieftine din Bucuresti, in corelatie cu suprafetele mai mici ale locuintelor.

In topul vanzarilor conduc garsonierele si apartamentele de 2 camere.

Metoda preferata de finantare pentru apartamentele din complexul Rasarit de Soare este creditarea, aproximativ 85% din proprietari optand pentru imprumuturi bancare.

„Lansarea programului Prima Casa a intensificat procesul de vanzari al apartamentelor din cadrul complexului Rasarit de Soare. In al doilea semestru din 2009 am vandut 250 unitati prin acest program”, a declarat Romeo Cazanescu, director general Conarg Real Estate.

Rasarit de Soare, pozitionat langa hipermarketul Auchan din Titan, consta in 7 tronsoane de blocuri cu 11 scari ce cuprind garsoniere si apartamente de doua, trei sau patru camere, in total 988 de unitati locative si 1.124 de locuri de parcare pozitionate subteran si suprateran.

Pentru apartamentele de trei camere cu suprafata construita de 98.33 mp preturile incep de la 80.000 euro + TVA, iar pentru cele de 4 camere, cu suprafata construita de 142.48 mp, preturile incep de la 98.000 euro + TVA.

Conarg Real Estate a fost infiintata in 2006 ca parte a grupului Conarg, specializata in afaceri in domeniul imobiliar. Grupul pitestean este format din cinci companii: Conarg SA – firma de management a grupului, fostul Trust de Constructii din Pitesti, Conarg Construct, Conarg Consulting – ambele cu activitate in constructii, Conarg Real Estate – dezvoltator imobiliar si Conarg Trade – specializat in distributie de materiale de constructii.

Conarg Real Estate a livrat pana in prezent peste 1.300 de unitati locative in complexul rezidential Quadra Place, situat in zona Politehnica si in ansamblul Rasarit de Soare din cartierul Titan.