- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Studiu: Romania ocupa locul 15 in top 20 al celor mai cautate tari pentru expansiunea retailerilor

18 Nov, 14:16 • Redactia DailyBusiness
Romania ocupa locul 15 in top 20 al celor mai cautate tari pentru expansiunea retailerilor, 17% dintre retailerii chestionati raspunzand afirmativ pentru extinderea pe piata locala, releva un studiu al companiei de consultanta imobiliara CBRE.
Studiu: Romania ocupa locul 15 in top 20 al celor mai cautate tari pentru expansiunea retailerilor

Romania este in planurile a aproximativ 36 de retaileri, atat comercianti ce vor continua politicile locale de expansiune, cat si comercianti noi in piata, potrivit studiului.

„In mod clar, politicile economice si fiscale din 2010 si-au pus amprenta asupra planurilor si asupra perceptiei Romaniei ca o tara dezirabila pentru expansiune”, au spus realizatorii studiului.
[img=1025]Top 20 cele mai cautate tari pentru expansiunea retailerilor[/img]
Germania conduce in topul celor mai cautate tari din zona EMEA pentru expansiunea retailerilor, fiind urmata de Polonia si Franta, conform studiului „How active are retailers in EMEA” lansat joi la Cannes de catre CBRE cu ocazia celui mai important targ anual de retail, MAPIC 2010.

Studiul a fost realizat pe baza chestionarii a 220 de retaileri cu privire la planurile de expansiune.

„Interesul real pentru expansiune in 2011 se bazeaza pe asteptarea ca aceasta economie, impreuna cu celalalte din grupul tarilor emergente, isi va reveni in perioada imediat urmatoare, iar comerciantii doresc sa fie in prima linie, pentru a isi asigura o cota de piata puternica”, a declarat Laura Bencze, research manager, CB Richard Ellis Romania.

„De remarcat este si prezenta in spatiul virtual, astfel aproape jumatate dintre retailerii chestionati (49%) au planuri pentru extinderea platformelor de cumparaturi on-line la nivel EMEA. Mediul on-line este vazut ca un serviciu complementar care ajuta la cresterea vanzarilor totale pentru respectiva firma si nu ca o competitie pentru magazinele fizice”, a adaugat Laura Bencze.

Cresterea economica puternica precum si nivelul redus al prezenteti retailerilor internationali sunt doar doua dintre motivele care au propulsat Germania in top. Polonia ocupa un oronat loc 2, devenind principala destinatie a retailerilor in zona Europei Centrale si de Est.

Studiul mai releva ca mai mult de 50% din retailerii chestionati intentioneaza sa deschida peste 10 magazine in zona EMEA pana la finele lui 2011, o crestere consistenta fata de situatia de la sfarsitul anului 2009, cand mai putin de jumatate dintre retaileri isi manifestasera interesul de a deschide 5 magazine pana la sfarsitul lui 2010.

CB Richard Ellis Group, cu sediul central in Los Angeles, este cea mai mare firma de servicii comerciale imobiliare din lume (raportat la incasarile din 2009), conform datelor proprii.

Compania are aproximativ 30.000 de angajati (excluzand afiliatii) si deserveste proprietarii de active imobiliare, investitorii si chiriasii prin intermendiul celor peste 300 de birouri din intreaga lume (excluzand afiliatii).