- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Unde se gasesc cele mai mici chirii

17 Mar, 12:43 • Redactia DailyBusiness
Nivelul chiriilor a scazut cu aproape 12% fata de inceputul toamnei trecute, iar cele mai mari diferente se inregistreaza la garsonierele din Constanta (-11,9%) si Timisoara (-8,9%), dar si la apartamentele cu doua (-7,2%) si trei camere (-8,3%) din Cluj-Napoca, potrivit datelor furnizate de portalul imobiliare.ro.
Unde se gasesc cele mai mici chirii

Chiriile pentru garsonierele din cartierele periferice ale capitalei pornesc de la 150 de euro/luna, pentru apartamentele cu doua camere de la 200-220 de euro/luna, iar pentru cele cu trei camere ajung la 250 de euro lunar.

Tot cu suma de 150 de euro, in Cluj-Napoca si Timisoara, pot fi inchiriate garsoniere chiar si in zone semi-centrale, preturile pentru apartamentele cu doua camere situandu-se la aproximativ 170 de euro, iar pentru apartamentele cu trei camere, intre 220-270 de euro.

In Constanta si Iasi, nivelul chiriilor la garsoniere incepe de la 140 de euro/luna. In Iasi, chiria apartamentele cu trei camere este cea mai scumpa si ajunge chiar si la 300 de euro pe luna.

Cele mai mici preturi de inregistreaza in Brasov, unde chiriile pentru garsoniere poresc de la 120 de euro/luna, la apartamentele cu doua camere de la 150 de euro, iar la cele cu trei camere ajung la 200 de euro.

Scaderea valorii chiriilor are loc pe fondul prelungirii crizei imobiliare, care a determinat tot mai multi proprietari sa isi inchirieze apartamentele. Astfel, s-a ajuns la o crestere a numarului de oferte si implicit la scaderea preturilor, mai ales ca nici volumul cererii nu exceleaza in aceasta perioada.

Lansat in ianuarie 2000, www.imobiliare.ro este unul dintre cele mai mari portaluri imobiliare din Romania.