- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Valoarea cladirilor de birouri din provincie a scazut cu 20% in S1

01 Dec, 14:30 • Redactia DailyBusiness
Valoarea cladirilor de birouri din provincie a scazut in primul semestru al acestui an cu 20%, potrivit unui raport de piata al companiei de consultanta imobiliara Colliers.
Valoarea cladirilor de birouri din provincie a scazut cu 20% in S1

In ceea ce priveste valoarea centrelor comerciale din provincie, aceasta a scazut cu 15% in primul semestru al acestui an.

Aceste scaderi au fost determinate de criza internationala globala, care a scazut apetitul investitorilor de portofoliu pentru achizitii.

In Capitala, deprecierea valorii de piata a cladirilor de birouri si a centrelor comerciale a fost mai mica, comparativ cu cea din orasele de provincie. Unul dintre motive a fost reorientarea catre Capitala, o piata cu un nivel mai ridicat de maturitate a putinilor investitori inca activi pe piata.

Astfel, in Capitala, valoarea cladirilor de birouri a scazut cu 5% in primul semestru al anului, in timp ce valoarea centrelor comerciale a scazut cu 10%.

Cele mai mai scaderi ale valorii de piata le-au inregistrat proprietatile care au avut la baza concepte deficitare sau au fost afectate de diferite probleme.