- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Real Estate

Zona de est a Bucurestiului, in topul vanzarilor de locuinte noi, cu o medie de 4 unitati pe luna

08 Dec, 12:38 • Redactia DailyBusiness
Segmentarea pietei rezidentiale din Bucuresti in functie de zona arata un apetit crescut al cumparatorilor pentru locuintele dezvoltate in ultimii ani in estul Capitalei, cu un volum mediu de 4 locuinte noi vandute pe proiect pe luna, potrivit unei analize a companiei de consultanta imobiliara Colliers International.
Zona de est a Bucurestiului, in topul vanzarilor de locuinte noi, cu o medie de 4 unitati pe luna

Urmatoarea zona din punct de vedere al atractivitatii este vestul Capitalei, cu o medie lunara de 3 locuinte noi vandute pe proiect.
[img=1049][/img]
„In cazul in care dezvoltatorii nu incep proiecte noi in est si vest, in mai putin de doi ani oferta existenta va fi absorbita, iar cererea de locuinte in aceste locatii nu va mai putea fi satisfacuta”, afirma Daniela Marin, consultant specializat pe piata rezidentiala din cadrul Colliers International.

Prin urmare, pentru a asigura continuitatea ofertei de locuinte disponibile in cele doua zone, si tinand cont ca un proiect rezidential are nevoie de 2 pana la 3 ani sa fie construit, dezvltatorii ar trebui sa ia in considerare inceperea lucrarilor la noi proiecte rezidentiale in urmatorii doi ani.

Zona de est s-a bucurat de un volum mai mare de locuinte vandute, comparativ cu zona de vest, chiar daca preturile au fost cu 16% mai mari decat media zonei de vest. Diferenta semnificativa de pret este explicata in primul rand prin oferta diversificata, in aceasta zona existand atat proiecte care se adreseaza celor cu venituri medii cat si celor cu venituri mici, spre deosebire de proiectele din zona de vest care ofera produse mai omogene, adresate in majoritate populatiei cu venituri mici.

In plus, problemele de acces din zona de vest limiteaza absorbtia apartamentelor noi. Zona de vest este recunoscuta pentru problemele legate de accesul dificil si pentru blocajele permanente, spune Colliers.

Analiza a fost efectuata pe baza proiectelor cu peste 200 de unitati disponibile la vanzare si care erau finalizate sau se aflau intr-un stadiu avansat de constructie. Informatiile sunt disponibile la sfarsitul primului semestru al anului 2010.

Colliers International este unul dintre principalii jucatori din domeniul consultantei imobiliare, cu mai mult de 15.000 specialisti care lucreaza in 480 de birouri din 61 de tari.

In Romania, Colliers International ofera servicii complete de consultanta imobiliara.