TURISM, CARIERE

Ce joburi mai scot jucatorii din turism pe site-urile de recrutare

17 februarie 2012, ora 00:01, autor(i): Roxana Sasu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
Companiile din turismul romanesc, fie ca vorbim de operatori aerieni, unitati hoteliere sau agentii de turism, nu dau inca semne de vivacitate in ceea ce priveste angajarile, astfel ca majoritatea cauta predominat agenti de vanzari si de ticketing. DailyBusiness.ro a trecut in revista cateva dintre posturile disponibile in luna februarie in piata locala de profil.

Compania aeriana low-cost Blue Air are disponibile, potrivit site-urilor de recrutare, doua posturi pentru secretara si doua pentru agent de vanzari. Pentru prima pozitie, sunt eligibili candidatii cu o experienta de 2-3 ani, absolventi de Facultate, cu o tinuta impecabila si o buna cunoastere a limbii engleze.

Responsabilitatile posturilor de secretara implica, printre altele, administrarea corespondentei, inregistrarea hotararilor si deciziilor luate de conducere, pastrarea si operarea in registrul cu evidenta delegatiilor din cadrul organizatiei, asigurarea legaturilor telefonice in interiorul si exteriorul organizatiei, primirea si transmiterea notelor telefonice si tehnoredactarea de documente.

Pentru pozitia de agent de vanzari, candidatii trebuie sa aiba 3-5 ani de experienta, studii superioare si master, experienta in cargo (pentru primul post) si experienta in servicii de curatenie (pentru al doilea post).Posturile sunt deschise pana la inceputul lunii martie.Operatorul aerian Lufthansa recruteaza un agent de ticketing cu experienta de minim 1 an in domeniu, cunoscator al limbii engleze, absolvent de cursuri de specialitate in ticketing si sisteme de rezervari in turism. Studiile superioare reprezinta un avantaj pentru candidati.

De asemenea, compania Eurolines angajeaza contabil cu experienta middle-level, care va fi subordonat directorului economic si va avea ca responsabilitati verificarea registrelor de casa din punctele de lucru si corelarea cu programul de contabilitate, corelarea registrului de vanzari si cumparari in vederea inchiderii TVA-ului.

La nivelul agentiilor de turism, sunt oferite cateva posturi de agenti. Astfel,Eximtur cauta un agent de turism cu o experienta de minim 2 ani, studii superioare si cunostinte "solide" de limba engleza si limba germana. Printre cerinte se mai numara si disponibilitatea de a lucra peste program si cunostinte foarte bune de geografie.

Agentia Paralela 45 are deschis un post de agent turism si ticketing pe segmentul de corporate travel, pentru care aplicatiile expira la sfarsitul lunii februarie. Candidatul ar trebui sa aiba cunostinte de operare in sisteme de rezervari ca Hotelcon si Dertour si experienta intr-o agentie de turism si ticketing de mimim 5 ani.

Postul presupune, printre altele, efectuarea de rezervari de bilete de avion, emiterea de documente fiscale si bilete de avion, asigurari de calatorie, elaborarea situatiilor post vanzare, gestionarea relatiei cu liniile aeriene, pregatirea ofertei si a pachetelor turistice specifice individuale(cazare+avion) la cererea clientilor.

Compania mai cauta si un analist servicii client cu experienta de minim un an in domeniu si studii superioare, care sa se ocupe cu asistarea si consilierea clientilor in utilizarea serviciilor companiei, respectiv cu informarea clientilor cu privire la modificarea orarelor de zbor, a conditiilor de cazare si nu numai.

In industria hoteliera, dinamica angajarilor este destul de anemica.

JW Marriott Grand Hotel ruleaza doua programe de internship pentru human resources trainee si accounting trainee, ce vor avea o durata de 4-6 luni, implicand un program zilnic de lucru de 4-6 ore. Conditia principala este ca cei interesati sa fie inscrisi intr-o institutie de invatamant superioara.

Cele doua programe nu sunt platite.

DoubleTree by Hilton, unul dintre brandurile Hilton Worldwide, cauta director de resurse umane pentru hotelul Prahova Plaza din Ploiesti, ce urmeaza a fi rebranduit anul acesta. Pozitia cere o experienta de peste 5 ani in resurse umane (de preferat si o experienta in industria hoteliera de 4 si 5 stele), studii superioare, abilitati de management financiar si cunosterea limbii engleze.

Printre responsabilitatile postului se numara asigurarea compatibilitatii cu legislatia romana, implementarea standardelor, strategiilor si intiativelor stabilite la nivel de brand, implementarea programelor de training, respectarea grilelor salariale impuse de franciza, monitorizarea performantei sistemului de management si evaluarea personalului.

Tot DoubleTree by Hilton, de aceata data in Bucuresti, recruteaza un agent de vanzari si rezervari cu experienta intr-un post similar, studii superioare, cunostinte de limba engleza si carnet de conducere categoria B. Acesta va trebui sa se ocupe de mentinerea si dezvoltarea bazei de clienti existente.

Hotelul Hilton din Bucuresti angajeaza un sales account executive cu experienta de doi ani in vanzari hoteliere, agentii de business travel sau PR, absolvent de studii superioare - de preferat in turism - capabil sa lucreze sub presiune, energic si cunoscator al tehnicilor de negociere atat in limba romana, cat si in limba engleza.

Hotelul mai cauta si un receptionist, pentru care experienta pe un post similar reprezinta un avantaj.

Intercontinental angajeaza un convention sales executive (post valabil pana pe 26 februarie) cu studii superioare de preferat in turism sau marketing, experienta de minim un an in organizarea de evenimente in zona hoteliera si o buna cunoastere a limbii engleze.

La randul sau, Continental Hotels angajeaza un receptioner pentru hotelul din Suceava, un food&beverage manager pentru unitatea din Arad si un bucatar pentru locatia din Drobeta Turnu-Severin.

In Bucuresti grupul recruteaza pentru Grand Hotel Continental un manager de restaurant (experienta de minim 2 ani pe o pozitie similara sau de coordonare a unui departament de profil) si un coordonator pe vanzari.

Ofertele de munca au fost publicate pe site-urile companiilor si pe cele specializate in recrutare, respectiv eJobs.ro, BestJobs.ro si Myjob.ro.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 26 Octombrie 2021, 23:26
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter