TURISM

CFR Calatori reintroduce trenurile catre Aeroportul Otopeni

21 martie 2012, ora 13:19, autor(i): Roxana Sasu 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
poza.jpg
CFR Calatori reintroduce incepand cu data de 23 martie trenurile "Henri Coanda Expres", care asigura legatura intre Gara de Nord si Punct Oprire Aeroport Halta Otopeni. Circulatia acestor trenuri a fost anulata in luna ianuarie din cauza conditiilor meteorologice si a gradului de utilizare foarte scazut.

"In contextul transferului activitatii companiilor de zbor low -cost de la Aeroportul International Aurel Vlaicu (Bucuresti Baneasa) la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni), acest tip de transport suburban - tren+auto va fi reluat experimental, circa 2 luni, pentru a se a putea face o evaluare a pietei pe aceasta ruta. In functie de nivelul de trafic, se va lua o decize finala asupra mentinerii in circulatie a trenurilor Henri Coanda Expres", se arata intr-un comunicat remis de CFR Calatori.

Trenurile vor circula intre orele 06.25 - 21.24, la intervale de o ora.

Microbuzele pentru transferul pasagerilor dintre terminalele de plecare/sosire ale aeroportului si Punctul de Oprire Aeroport halta (locul/statia unde opresc trenurile), circula intr-un grafic orar adaptat cu mersul trenurilor.Imbarcarea in microbuzele de transfer se realizeaza de pe estacada de la etajul 1, zona de sosiri internationale, unde se afla si casa de bilete.

Un bilet costa 8,10 lei, iar un abonament lunar 136 de lei (tarifele includ si transferul cu microbuzul).

Biletele se pot procura de la toate casele de bilete din statiile si agentiile de voiaj CFR, inclusiv de la casa de bilete deschisa in incinta Aeroportului International Henri Coanda.

Anuntul vine la o zi dupa ce reprezentantii CFR Calatori au declarat pentru DailyBusiness.ro ca "in contextul transferului activitatii companiilor de zbor low-cost de la Aeroportul International Bucuresti Baneasa la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) au avut loc intalniri si discutiiá privind reluarea experimentala a circulatiei trenurilor ĹHenri Coanda Expresĺ pentru a se putea face o evaluare a pietei si solicitarii lor, urmand a se lua o decizie in aceasta privinta in urmatoarele zile".

Informatiile de pe site-ul aeroportului Otopeni nu au fost insa actualizate, astfel ca in prezent pretul pentru un bilet la trenul Henri Coanda Expres este de 6,8 lei.

Citeste si "Mai multi pasageri la Otopeni. Cine ii transporta in oras?"
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Vineri, 19 August 2022, 19:23
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter