TURISM

Podgoriile si ctitoriile, mostenirea brancoveneasca din judetul Buzau

13 octombrie 2014, ora 11:19 
Aboneaza-te la: RSS   Trimite prin: LinkedIn
complex brancoveanu.jpg
"Marele domnitor Constantin Brancoveanu a iubit meleagurile Buzaului si acest lucru poate fi dedus din numarul mare de edificii, crame, biserici si manastiri, pe teritoriul judetului nostru", sustine Ionel Stanuta, consilier la Directia de Cultura Buzau.

Domnitorul Constantin Brancoveanu(1654-1714) a fost cunoscut in epoca atat pentru evlavia sa, inconfundabilul sau stil arhitectonic, cat si pentru spiritul sau intreprinzator, fapt pentru care a fost supranumit de contemporani Printul Aurului. Cum a facut insa averea sa fabuloasa? 

"Avand un dezvoltat simt al banului, Brancoveanu a construit in localitatile buzoiene Merei, Sarateanca, Greceanca, Naeanca, dar si in judetul Prahova, la Tohani, Ceptura, Pleasa-Scaieni, crame cu una, doua sau patru alveole, fiecare cu cate patru bolti in semicalota sprijinite pe un stalp central, in care vinifica productia de struguri din viile lui", a declarat, pentru Agerpres, istoricul Marius Constantinescu, doctor in istorie.

Potrivit istoricului buzoian, vinul era vandut pe bani buni la Florenta, la Milano, la Venetia si in alte centre din nordul Italiei.
Complexul brancovenesc de la Ramnicu Sarat sta marturie unor vremuri infloritoare din istoria poporului roman, dar si rolului strategic pe care l-a avut orasul de pe raul Ramnic. Manastirea brancoveneasca de la Ramnicu Sarat a fost zidita in intervalul 1691-1697 si a avut un rol de aparare in dublu sens, militar si spiritual.
Comentariile acestui material
 
Numele complet:*
ex: Ion Popescu
Adresa de email:*
Site personal:
ex: http://www.dailybusiness.ro/
Comentariul tau:*
ATENTIE! Camp obligatoriu.
 
 
 
KeyJobs - Job-uri premium
Marti, 07 Iulie 2020, 05:24
Alegeti frecventa cu care doriti sa primiti newsletterul:
Adresa dvs. de email:
Abonati-va la newsletter