- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia Spring, mașina preferată de românii care vor să devină taximetriști

23 Jan, 16:57 • Gorgorin iulia
Românii care vor să aleagă o mașină accesibilă, dar și sigură, de cele mai multe ori optează pentru mașinile electrice. Datorită prețului mai mic de achiziție, foarte mulți șoferi au ales Dacia Spring și chiar s-au apucat de taximetrie.
Dacia Spring, mașina preferată de românii care vor să devină taximetriști

Când vine vorba de economie, tot mai mulți români aleg Dacia Sring, un autoturism de oraș 100% electric.

Mulți dintre cei care au cumpărat acest model, se pare că o folosesc ca taxi și câștigă bani din transportul de persoane.

Un român care a postat pe grupul de Facebook Dacia Spring România a povestit celorlalți șoferi care conduc același autoturism ca și el, că a depus documentația necesară și chiar a obținut autorizația pentru a folosi mașina electrică de la Dacia ca taxi, după cum a scris în postare „Agreare taxi și gata”.

Citiți și: ANAF scoate la vânzare mai multe mașini. Cu cât poți cumpăra o Dacia Logan din 2005 licitată de fisc?

Un român a obținut rapid autorizație de pentru Dacia Spring

Dacia Spring
Dacia Spring

Bărbatul a precizat că cea care va oferi servicii de taximetrie este chiar mama sa: „Lucrează mama, e pensionară, se plictisește acasă.”

Imediat după ce au remarcat cât se simplă a fost procedura de autorizație și cât de ușor a fost obținută, mai mulți dintre membrii grupului au avut tot felul de curiozități. Unii s-au mirat că a obținut autorizație, deși mașina are doar patru locuri.

„Da legea spune maxim 5 locuri, de minim nu scrie nimic.”

„Trebuie să ai patru portiere, atât.”

„Nici aia nu e obligatoriu, scrie o portieră în dreptul fiecărei banchete, avem și un dokker la taxi în oraș cu 3 uși.”

„Nu există dimensiuni minime pentru taxi? Cum naiba merge la taxi buburuza aia?”

„Cu 50 km/h în oraș.”

„Spring-ul nu e mașină de 4 persoane”

„Spring-ul nu e mașină de 4 persoane, cum am văzut un videoclip recent, cred că fiecare avea în jur de 120 – 130 kg și se plângeau că nu au loc în mașină, nu e mașină pentru cei care au peste 180 cm înălțime, în mod sigur.”

„Este și pentru persoane înalte. Am făcut și eu “experimentul” ăla, dar n-am adunat decât vreo 450 kg. Am pus la volan unul înalt de vreo 1,9 m și a fost OK.”

„Pe vremuri Tico a fost campion la taxi. De ce nu și Spring?”

„Dacă te lasă să cari patru persoane de câte 90 de kilograme fiecare, te încadrezi la cele 360 de kilograme total sarcină. Decât cu termice care poluează, mai bine fără noxe cu Dacia Spring!”

„Și la Suceava este din 2021 decembrie una la taxi și am 53.000 km.”

„Va ajunge bateria pentru o zi de muncă?”

„Lucrează mama, e pensionară, pentru alea 4-5 ore cât lucrează ajunge”, a răspuns autorul postării.

„Consumă puțin la viteze de oraș. Acum e și cald afară.”

„Și eu Spring, cam 100 km fac acum, bine nu mă duc cu ea la zero! Mă gândesc că pentru taxi îți trebuie ceva autonomie să faci bani vreo 6 ore minim de condus, dacă pierzi 2 ore la o stație de încărcat, asta dacă o găsești liberă sau funcțională.”

„Și te cheamă unul cu 4 oameni și bagaje, ce faci? Mergi degeaba până la el?”

„Riscul meseriei, îl rog să facă comandă la combi.”

„Este și la Tg-Mureș una de la începutul Spring-ului!”

„Noi mergem în fiecare dimineață cu buburuza. Suntem cinci: trei studenți la facultate, eu și soția la serviciu. Este foarte ok”, au comentat șoferii interesați de modelul Dacia Spring.

Așadar, se pare că Dacia Spring rămâne modelul preferat de tot mai mulți români, iar pe străzi vedem tot mai multe mașini hibrid și electrice.

Numai în anul 2022, aproximativ 20% din numărul total de mașini noi înmatriculate au fost electrice. În topul preferințelor, cel puțin pentru români, pe prima poziție se situează Dacia Spring. Aceasta este una dintre cele mai ieftine mașini electrice, cu un raport calitate-preț excelent, perfectă pentru o familie. Și mai avantajați sunt românii care au posibilitatea de a-și încărca mașina de acasă. Iată câți bani trebuie să scoți din buzunar pentru a face acest lucru.

Citiți și: Unde e mai profitabil să îți încarci mașina Dacia Spring? Priza ta de acasă s-ar putea să îți salveze mulți bani din portofel