- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Dacia Spring se reînnoiește anul viitor! Va avea parte de un face-lift și de schimbări importante ale aspectului

20 Oct, 20:37 • Fundeanu Madalina
Modelul electric Dacia Spring va primi un face-lift anul viitor. Acesta va beneficia de modificări substanțiale ale designului și echipamentelor sale.
Dacia Spring se reînnoiește anul viitor! Va avea parte de un face-lift și de schimbări importante ale aspectului

CEO-ul mărcii Dacia, Denis le Vot, a anunțat oficial că modelul electric Spring va primi un face-lift anul viitor, conform Profit.ro. Evenimentul era așteptat, însă este prima dată când marca anunță o dată oficială.

Un nou „look” pentru Dacia Spring

Astfel, Dacia Spring va beneficia de modificări substanțiale ale designului și echipamentelor sale, deși acestea nu vor reprezenta niște schimbări majore, așa cum se întâmplă în cazul unei noi generații. Denis le Vot a anunțat că așteaptă o relansare a vânzărilor după acest face-lift.

„Lucrăm la lansarea noului Dacia Spring la sfârșitul primului trimestrul din 2024, o nouă versiune a acestui model, iar aceasta va relansa volumele de vânzări”, a declarat Denis le Vot.

Acesta a reamintit, în contextul întrebărilor referitoare la posibilitatea eliminării lui Spring de pe lista mașinilor electrice subvenționate, că vânzările Spring se mențin în continuare pe linia de plutire, iar mașina se află pe podiumul autoturismelor electrice din Europa în domeniul de retail.

Dacia Spring
Dacia Spring

Te-ar putea interesa și: Care sunt cele mai vândute mașini Dacia în 2023. Vânzările companiei, cu 16,7% mai mari decât în anul precedent

Face-liftul Dacia Spring va cuprinde unele restilizări exterioare, în special la partea frontală a mașinii, dar vor fi aduse o serie de modificări la interior, acolo unde confortul ar trebui să crească.

„Vrem să aducem Dacia Spring la nivelul celorlalte modele din gamă, Sandero și Duster”, a spus Xavier Martinet, vicepreședinte Dacia, anterior.

Cele mai mari probleme ale modelului Spring sunt cele referitoare la confort, atât din cauza scaunelor ce nu pot fi reglate, cât și din cauza unei insonorizări suficiente care lasă senzația că mașina nu beneficiază de o protecție reală fonică. Totodată, unele echipamente sunt învechite, precum sistemul de infotainment, sistemul de aer-condiționat sau ștergătoarele de parbriz. Odată cu face-liftul, Dacia Spring se va bucura și de o actualizare de software care în prezent se face doar atunci când mașinile ajung în service dintr-un motiv sau altul.

De asemena, nu există informații referitoare la o actualizare a motorizărilor sau bateriei, care să confere lui Spring o autonomie mărită sau putere mai mare, peste cea de 65 CP pe care clienții o primesc pe versiunea de top, Extreme. Dacia Spring a fost lansată la finalul lui 2020, cu livrări ce au debutat în 2021, astfel că 2024 este anul firesc al unui face-lift, în timp ce finalul ciclului de viață este programat în 2027.

O mare parte a platformei și componentelor lui Spring au fost preluate de la Renault Kwid, o mașină lansată în 2015, adică în urmă cu opt ani. Versiunea electrică a lui Kwid, Renault K-ZE, a fost lansată în 2019, ceea ce înseamnă că face-liftul va veni la cinci ani de la debut, așa cum anunță sursa citată.

Vezi și: Factura uriașă primită de un proprietar de Tesla, după ce bateria mașinii a fost afectată de ploaie: „Inima mi-a stat în loc”