- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Guvernul cauta solutii pentru infrastructura rutiera, feroviara si fluviala a fabricii Ford Craiova

16 Jul, 23:25 • adrian.mihaltianu
Guvernul cauta solutii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar si fluvial a fabricii Ford de la Craiova, principalele proiecte in derulare fiind finalizarea centurii municipiului Craiova si dezvoltarea legaturii rutiere Craiova-Pitesti.
Guvernul cauta solutii pentru infrastructura rutiera, feroviara si fluviala a fabricii Ford Craiova

Primul-ministru Victor Ponta s-a intalnit astazi, 16 iulie 2012, la Palatul Victoria cu reprezentantii companiei Ford, Wolfgang Schneider, vicepresedinte Ford Europa, si Jan Gijsen, presedintele Ford Romania. La intrevedere, au participat si Ovidiu Silaghi, Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Lia-Olguta Vasilescu, Primarul Municipiului Craiova si Ion Prioteasa, Presedintele Consiliului Judetean Dolj.

„Discutiile au vizat identificarea de solutii pentru dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, feroviar si fluvial a fabricii Ford de la Craiova, principalele proiecte in derulare fiind finalizarea centurii Municipiului Craiova si dezvoltarea legaturii rutiere Craiova-Pitesti”, a anuntat Executivul.

Primul-ministru Victor Ponta a apreciat ca [b]prezenta Ford in Romania este foarte importanta[/b] atat pentru economia Romaniei, cat si pentru comunitatea locala, asigurandu-i pe reprezentantii companiei ca se pot baza pe sprijinul autoritatilor atat la nivel local, cat si national.

Ford a lansat oficial, in iunie, productia la Craiova a monovolumului B-Max. Cu un pret de pornire de 13.400 euro si tehnologii de ultima generatie, americanii spera sa cucereasca Occidentul. [url=https://www.dailybusiness.ro/stiri-auto/13-400-euro-pentru-b-max-ati-cumpara-primul-ford-made-in-romania-77873/]Multi dintre analisti pun insa sub indoiala succesul modelului[/url], considerand ca B-Max va ajunge in show-room-uri intr-un moment cel putin nefericit.

Ford estimeaza ca va produce in acest an la Craiova 60.000 de masini B-Max, iar anul viitor 105.000 de unitati.