- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Peste 50.000 de conturi înregistrate în aplicaţia pentru constatări amiabile direct pe telefon. „Amiabila” a ajutat deja peste 1.600 de şoferi

04 Nov, 21:36 • Russo George
Aplicaţia „Amiabila”, o alternativă modernă la formularul de constatare amiabilă tipărit, dezvoltată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR), a fost descărcată deja de peste 50.000 de utilizatori, care şi-au creat şi conturi.
Peste 50.000 de conturi înregistrate în aplicaţia pentru constatări amiabile direct pe telefon. Amiabila a ajutat deja peste 1.600 de şoferi

„Amiabila” a fost lansată de Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România (BAAR) pe 15 octombrie, iar pe lângă cele peste 50.000 de conturi înregistrate deja în doar trei săptămâni, ea a fost folosită în 837 de accidente, ceea ce înseamnă că 1.674 de şoferi au apelat la această soluţie, mult mai comodă decât formularele tipărite.

„În acest mod aceştia s-au conformat mai uşor obligaţiilor legale incidente, inclusiv în ceea ce priveşte informarea automată a companiilor de asigurări la care aveau încheiată poliţa RCA despre producerea accidentului. În 12% dintre aceste cazuri, ambii conducători auto implicaţi deţineau cont „AMIABILA”, şi doar unul dintre conducători în celelalte cazuri.

Deşi „Constatarea amiabilă de accident” în format electronic se poate încheia şi prin intermediul unui singur telefon, pentru uşurinţa completării formularului, BAAR recomandă instalarea aplicaţiei „AMIABILA” de către ambii conducători auto. Astfel, datele necesare ale unuia dintre participanţi, vor putea fi transferate automat în telefonul celeilalte persoane, printr-o simplă scanare a unui cod QR generat de aplicaţie”, se menţionează în comunicatul citat de Agerpres.

Citeşte şi: 22 de milioane de euro pentru Aeroportul Timișoara. Grindeanu: „Cea mai importantă investiție din istorie. Acest Terminal să fie unul pentru plecări în Schengen”

Aplicaţia „Amiabila” permite încheierea formularului „Constatare amiabilă de accident” şi în format electronic şi poate fi descărcată de către utilizatori, în mod gratuit, din magazinele „App Store” şi „Google Play”.

Biroul Asigurătorilor de Autovehicule din România este o asociaţie profesională independentă şi autonomă care are ca membri toate societăţile de asigurare autorizate să practice, pe teritoriul României, asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA).

Citeşte şi: Fondurile alocate Programului de realizare a pistelor pentru biciclete, epuizate în două minute. Tánczos Barna: „Arată un interes crescut pentru o mobilitate sustenabilă”