- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

SimPlus permite romanilor ce merg in Albena plata prin SMS a locurilor de parcare

29 Jul, 17:36 • emanuel.ceciu
Compania SimPlus, dezvoltatoare de solutii SMS din Romania, a lansat "cu investitii minime" o solutie de plata prin mesaje pe mobile pentru romanii care viziteaza statiunea Albena (Bulgaria), prin care acestia isi pot plati parcarea printr-un SMS.
SimPlus permite romanilor ce merg in Albena plata prin SMS a locurilor de parcare

Sistemul este folositor, sustin oficialii SimPlus, mai ales pentru ca orice turist care viziteaza Albena e nevoit sa detina leva (moneda nationala a Bulgariei – n.r.) pentru a achita intrarea si parcarea in statiune.

„Trimitand un sms la 7456 cu codul de pe tichetul de parcare, se asigura automat plata pentru 24 de ore. Raspunsul vine instantaneu, fara ca turistul sa mai fie nevoit sa se mai dea jos din masina. Costul aferent parcarii va aparea in factura telefonica sau va corespunde unei diminuari a creditului”, a spus Dan Boabes, CEO Simplus.

Acesta a precizat ca un SMS costa 2,55 euro + TVA.

„Simplus a putut face acest serviciu activ prin parteneriatul cu societatea care administreaza statiunea Albena, integrand tehnologiile noastre cu solutia pe care statiunea deja o avea implementata pentru retelele din Bulgaria”, a mai spus Boabes.

„Am ales Albena deoarece este principala statiune de pe riviera bulgareasca solicitata de romani. Daca in 2004 au fost aici 1.780 de turisti romani, anul trecut s-a ajuns la 52.500 de turisti din Romania, adica 25% din totalul turistilor care au mers in Bulgaria”, a continuat Boabes.

Acesta spera ca cel putin 15% din turistii romani care vor merge in aceasta vara in Albena sa foloseasca sistemul de plata al parcarilor prin SMS, a spus seful SimPlus pentru DailyBusiness.ro.

Investitia in serviciu s-a ridicat la circa 5.000 de euro, negocierile cu autoritatile locale din Albena durand 6 luni.

Oficialii companiei au subliniat ca vor introduce un sistem asemanator in Romania, „poate chiar in Bucuresti”, fara sa ofere insa un termen pentru acest proiect.