- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Auto

Traian Basescu a platit 17.220 euro pentru Dacia Duster

08 Apr, 12:18 • razvan.codorean
Traian Basescu a devenit joi primul proprietar al unui SUV Duster, pentru care a platit aproximativ 17.220 euro. Automobilul are culoarea rosie si toate dotarile posibile.
Traian Basescu a platit 17.220 euro pentru Dacia Duster

Seful statului si-a primit masina in cadrul unei ceremonii speciale ce a avut loc la uzina Dacia din Mioveni.

Masin achizitionata de presedinte este in varianta full-options, echipata cu motorul diesel de 110 CP si scaunele acoperite cu piele neagra. Primul Duster al tarii a primit nr. de inmatriculare AG-01-2010.

Basescu a declarat ca a cumparat masina pentru ca a fost foarte multumit de modelul Logan, pe care l-a condus timp de 2 ani.
El a spus ca spera ca gestul sau sa fie privit ca un semnal pentru sustinerea industriei autohtone.

„Succesul Duster va consolida reputatia marcii Dacia. Duster-ul poate fi un varf al acestei serii si probabil va trebui sa ne pregatim pentru o noua serie de masini”, a declarat Basescu.

Duster-ul de 17.000 euro al lui Basescu, unic in lume

Masina pe care Traian Basescu a cumparat-o cu 17.220 de euro are o culoare unica ce nu se regaseste in oferta Dacia.

Seful statului a declarat ca a optat special pentru culoarea rosie, pentru a avea un model unic. „Am cerut-o rosie pentru ca am vrut un model care nu era in oferta de uzina a Dacia” , a declarat presedintele Traian Basescu, dupa ce a primit cheile SUV-ului Duster 4×4.

Seful statului a afirmat ca va folosi masina numai in weekend, pe drumurile de munte. „Sunt mandru ca sunt primul client al Automobile Dacia pentru modelul Duster. Nu voi renunta la Logan pentru ca mi se pare de prost gust sa conduci o masina 4X4 prin aglomeratia din Bucuresti. Voi folosi Duster-ul pentru drumurile grele, atunci cand voi merge la munte si in special iarna”, a declarat Traian Basescu.

Modelul Dacia Duster a fost lansat, la inceputul lunii martie, la Salonul Auto de la Geneva. Dealerii Dacia au primit peste 400 de comenzi pentru SUV-ul Duster, iar trei sferturi dintre clienti au optat pentru varianta 4X4. Cel mai ieftin model costa 10.500 de euro.