- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

5 greseli care duc la ratarea interviului de angajare

03 Aug, 13:46 • cristina.mihai
Care sunt cele mai frecvente motive pentru care candidatii nu trec de interviul de angajare, dupa ce le-a fost selectat CV-ul?
5 greseli care duc la ratarea interviului de angajare

Iata lista acestor motive, in viziunea Corinei Diaconu, managing director al firmei de HR ABC Human Capital si membru KeyPeople.

Abilitatile reale nu corespund celor care reies din CV

Unii candidati isi exagereaza abilitatile sau responsabilitatile la vechiul loc de munca, iar in cadrul interviului se constata ca au diverse carente.

„Sunt oameni de vanzari care in CV mentioneaza ca au dublat afacerile fostului angajator, dar cand ii intrebi de strategii si tehnici de vanzari, se blocheaza”, spune Corina Diaconu.

Prima impresie

Potrivit specialistilor in resurse umane, chiar si in criza nu au disparut candidatii care intarzie la interviul de angajare sau vin imbracati intr-o tinuta necorespunzatoare.

„Nu este necesar sa vii imbracat office, dar este nevoie sa ai o tinuta potrivita”, spune Diaconu.

Nu sunt informati cu privire la job-ul pentru care au postat CV

Tot ca urmare a situatiei precare a pietei angajarilor, din ce in ce mai multi candidati nu au niciun fel de informatie despre piata, compania sau jobul la care aplica.

Reactii agresive

De asemenea, Corina Diaconu spune ca unii candidati reactioneaza ciudat in momentul in care le ceri anumite lucruri, cum ar fi sa dea un test de limba straina.

Acestia au reactii agresive, de genul „nu am scris in CV ca sunt la nivel avansat, de ce sa vorbesc acum in engleza?”, a relatat specialistul in resurse umane.

Atitudinea mult prea colocviala

Uneori, ca urmare a discutiilor deschise cu angajatorul, unii candidati depasesc limita si sunt mult prea colocviali.

„Am avut recent un caz in care un director de vanzari, aflat in proces de recrutare, i-a trimis directorului general al firmei un mail care incepea cu ‘salut’. Chiar daca discutiile din cadrul interviului sunt mai informale, o atitudine prea colocviala il pune pe angajator in garda si il face sa se intrebe cum o sa discuti cu clientii, daca directorului general ii spui salut, dupa 3 intalniri”, a mentionat Corina Diaconu.

Diaconu mai spune ca in zona de entry level sau la posturile de executie, peste 40% dintre candidati sunt respinsi pentru ca nu corespund descrierii jobului sau pentru ca fac anumite greseli comportamentale in timpul interviului.