- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Ce job-uri ne asteapta in strainatate: de la medici in Caraibe la specialisti IT in regiune

14 Feb, 00:01 • cristina.mihai
Care sunt cele mai interesante job-uri din strainatate? Una dintre cele mai atractive oferte, atat din punct de vedere financiar cat si ca experienta, vizeaza posturile de medici in Caraibe, in majoritatea cazurilor pe perioada determinata, de la 6 luni la 2 ani.
Ce job-uri ne asteapta in strainatate: de la medici in Caraibe la specialisti IT in regiune

Cele mai active domenii sunt HoReCa (hoteluri, restaurante, catering), cel medical si cel IT, potrivit anunturile postate portalurile de profil Tjobs.ro, BestJobs.ro, MyJob.ro.

In Caraibe sunt in jur de 20 de posturi pentru medici specialisti in mai multe domenii la care pot aplica medicii romani. Pachetele salariale incep de la 3.000 de euro plus beneficii (casa, masina etc).

Medicii romani au mare cautare si in Germania si Franta, potrivit anunturilor de angajare.

Si specialistii romani in IT&C sunt cautati in strainatate. Printre cele mai atractive job-uri din acest domeniu se numara un post de inginer de software in Praga si unul de IT product manager in Elvetia

In zona de HoReCa exista un numar mult mai mare de job-uri disponibile, atat pentru cameriste sau personal pentru unitatile de cazare, cat si pentru bucatari sau ajutori de bucatari pe vase de croaziera sau hoteluri, sau debarasatori.

Printre job-urile cele mai interesante din industria turismului se numara un post de stewardesa in Emiratele Arabe Unite. Pentru aceasta pozitie, salariul se cifreaza la 1.000-2.000 euro lunar.

Potrivit unui studiu realizat de portalul de recrutare Tjobs.ro, anul trecut, cele mai multe pozitii vacante in strainatate a fost pentru medici, aproape 22.000.

Studiul arata ca urmatoarele domenii, ca numar de oferte, sunt cel al constructiilor, cu peste 16.000 de job-uri si cel al restaurantelor, cu peste 13.000 de pozitii vacante.

Cele mai multe oferte de job-uri au venit de la statele din zona Euro, aproape 85%. Conform datelor Tjobs.ro, prin companiile inregistrate pe acest portal au plecat la munca in strainatate aproape 140.000 de romani.

Cele mai cautate 5 state europene de romani pentru a pleca in strainatate sunt Marea Britanie, Germania, Italia, Franta si Spania.