- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Ce observa un operator de clinici medicale: De peste 6 luni, angajarile sunt vizibile la multinationale

24 Mar, 00:01 • cristina.mihai
Multinationale au inceput sa isi creasca numarul de angajati incepand cu a doua parte a anului trecut, a spus Sergiu Negut, directorul general adjunct al Regina Maria in cadrul evenimentului HR Conference, organizat de Ziarul Financiar.
Ce observa un operator de clinici medicale: De peste 6 luni, angajarile sunt vizibile la multinationale

Regina Maria este compania rezultata din fuziunea CMU si Euroclinic si ofera servicii medicale pentru circa 100.000 de angajati ai companiilor locale.

Negut a explicat ca in ultimii 2 ani numarul de abonati a crescut cu 50%. „Am vrut sa vedem daca aceasta crestere a fost determinata de talentul oamenilor nostri de vanzari sau daca companiile si-au crescut numarul de angajati”, a explicat Negut aparitia indicelui intern legat de evolutia numarul de angajati ai companiilor cliente.

„Nu pot spune daca rezultate sunt valabile pentru intreaga piata, dar cu siguranta sunt relevante pentru companiile multinationale mari”, a precizat Negut. Ce reiese, insa, din statistica Regina Maria? Potrivit indicatorului companiei cel mai jos punct in ceea ce priveste numarul de anagajati a fost in mai 2010, iar din a doua jumatate a anului trecut numarul angajatilor companiilor cliente a inceput sa creasca.

„Este o crestere modesta, de 3%, nu de 15-20% cum erau cresterile anuale a numarului de angajati in anii anteriori crizei”, mai adauga directorul Regina Maria.

Negut mai spune si ca numarul de controale medicale pentru angajari a inceput sa creasca in ultimele luni.

La nivel de industrii, Negut spune ca aceste cresteri ale personalului s-au manifestat cu precadere in zona bancara si financiara, cea de pharma si produse medicale si in industria de IT. Cele mai negative performante ca numar de angajati sunt in zona de legal si in cea de constructii si real estate.

In ceea ce priveste recrutarea de personal medical, Negut spune ca in Romania este un deficit cronic de medici si asistente medicale. „pe plan local exista 2,2 medici la 1.000 de locuitori, media europeana este de peste 4”, conchide Negut.