- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Consolidare in recrutarea IT&C: Grupul Catalyst a cumparat firma BrainSpotting

18 Oct, 19:21 • cristina.mihai
Grupul Catalyst, specializat in oferirea de solutii pentru atragerea de talente in organizatii, achizitioneaza compania BrainSpotting, specializata pe recrutarea IT&C, a anuntat Catalyst.
Consolidare in recrutarea IT&C: Grupul Catalyst a cumparat firma BrainSpotting

Oficialii celor doua companii nu au facut publica valoarea tranzactiei. Mihai Moghior, fondatorul BrainSpotting, a spus pentru DailyBusiness.ro ca a fost o achizitie integrala, insa fara a oferi detalii financiare.

Ana Giurca, directorul de dezvoltarea al Catalyst, va ocupa aceasta pozitie si in cadrul BrainSpotting, potrivit lui Moghior. Acesta va ramane in companie cel putin cateva luni pana se va realiza tranzitia catre noul actionar, urmand ca apoi sa ramana colaborator.

„Ma voi ocupa de un alt business tot in zona de HR, insa mai multe date despre aceasta noua afacere vor fi facute publice cand voi pune la punct toate detaliile”, a adaugat Moghior.

Catalyst are o expertiza de cinci ani in consultanta de resurse umane, iar aceasta achizitie vine sa consolideze competentele in zona de IT&C, considerata strategica la nivel de grup. Obiectivul grupului este sa fie lider in Europa Centrala si de Est pe serviciile de recrutare IT&C. Firma BrainSpotting va continua sa functioneze ca entitate de sine statatoare, specializata exclusiv pe recrutarea de specialisti si manageri in domeniul IT&C.

„Prin aceasta achizitie dorim sa ducem mai departe misiunea companiei de a fi liderul in furnizarea de servicii de recrutare IT&C la nivelul Europei Centrale si de Est”, a declarat Ana Giurca, Director Dezvoltare Catalyst.

„Avand in vedere ca piata de IT a inceput sa isi revina, planul pentru urmatoarele 18 luni este de a ajunge din nou la un numar de 14 recrutori specializati si de a extinde livrarea serviciilor la nivel national, in principalele centre IT din Romania”, a mai spus Giurca.

BrainSpotting a fost infiintata in anul 2001. In 2009 compania a avut o cifra de afaceri de peste 840.000 lei, in scadere fata de 2008, cand veniturile au fost de aproape 1,2 milioane de lei.

Catalyst activeaza in domeniul consultantei de resurse umane prin trei divizii. Prima divizie, Talent si Employer Branding, are in portofoliu branduri de evenimente de cariera cum ar fi Angajatori de Top, Top Talents, si gestioneaza portalul de cariera www.hipo.ro.

A doua divizie, Catalyst Recruitment, este specializata in servicii de recrutare si selectie in industriile BPO, FMCG, Retail si pentru programe de management trainee. La randul sau, a treia divizie, Catalyst Consultanta ofera servicii de consultanta in Employer Branding, precum si pentru strategii de recrutare.