- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Marile companii cauta personal pentru HR. Ce asteapta ele de la candidati?

01 Feb, 00:01 • cristina.mihai
Companiile mari cauta, la inceput de an, personal pentru departamentele de resurse umane (human resources), dupa cum rezulta din anunturile publicate pe portalurile de specialitate. Sunt vizati oameni specializati in recrutarea personalului, traineri, coordonatori HR.
Marile companii cauta personal pentru HR. Ce asteapta ele de la candidati?

Companiile care vor sa angajeze personal in departamentul de HR au iesit la rampa, cautand in special oameni cu experienta de minim 3 ani.

Companiile au nevoie, printre altele, de personal pentru retelele de magazine. Firma de mobilier Rovere Mobili cauta un manager de resurse umane, care ar urma sa se ocupa de recrutarea de personal pentru magazine din tara.

La descrierea candidatului, compania mentioneaza experienta de minim 3 ani, si ar dori o persoana organizata, cu initiativa si disponibila pentru deplasari.

Pentru acest job, publicat inca de pe 24 ianuarie, au aplicat peste 900 de persoane.

Vodafone cauta un referent de resurse umane pentru un job temporar. Pe langa specificatiile tehnice ale job-ului, operatorul telecom noteaza la descriere si atentia la dead-line-uri ca o caracteristica ce poate avantaja diferitii candidati.

ButanGas vrea un coordonator de resurse umane. Disponibilitatea pentru deplasari este o cerinta si in cazul acestui job.

Medlife cauta un senior recruiter, iar Kaufland recruteaza din Turda si Cluj un coordonator de resurse umane. Pe langa cerintele legate de experienta, Kaufland mentioneaza la cerintele angajatilor si „flexibilitate si rezistenta”.

Si asistentii pentru managerii HR sunt cautati, pozitii deschise existand la Ursus Breweries. Producatorul de bere mentioneaza la cerinte abilitatea de a lucra in conditii de stres. Gecad Avangate si Arabesque sunt de asemenea companii care cauta specialisti in recrutare in aceasta perioada.

Tot in zona de resurse umane exista job-uri pentru traineri. Spre exemplu, reteaua de magazine Mic.ro are nevoie de 4 traineri. Disponibilitatea de a calatori si carnetul de sofer de categoria B reprezinta la aceste joburi avantaje competitionale pe langa experienta in domeniu.

Numarul pozitiilor deschise in zona de HR este de ordinul zecilor, destul de limitat comparativ cu alte domenii. Principalele cerinte in domeniu sunt fie experienta de minim 3 ani in pozitii similare sau firme de profil, fie diploma de inspector de resurse umane.

Disponibilitatea pentru deplasari este un criteriu care apare in multe din ofertele de job-uri postate de companii pe site-uri, alaturi de abilitatile de comunicare si cele de organizare si rezistenta la stres.

Acest articol a fost realizat pe baza informatiilor de pe portalurile de job-uri Bestjobs.ro, ejobs.ro si MyJob.ro.