Cariere

Targul de Turism: Inspectia Muncii verifica daca angajatii de la stand sunt platiti

15 Mar, 16:27 • Redactia DailyBusiness
Inspectorii de munca din Bucuresti fac controale, sambata, la Targul de Turism organizat la Romexpo, verificand printre altele daca reprezentantii firmelor prezente la standuri au contracte de munca, au declarat surse din randul expozantilor.
Targul de Turism: Inspectia Muncii verifica daca angajatii de la stand sunt platiti

Controalele vizeaza si plata orelor suplimentare, respectiv daca personalul aflat la standuri este remunerat si pentru zilele lucrate in weekend, au mai precizat sursele citate, potrivit carora aceasta este prima editie a evenimentului la care se fac astfel de verificari.

Seful Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) al Municipiului Bucuresti, Constantin Bujor, a confirmat faptul ca se fac controale, precizand ca acestea au inceput in urma cu cateva zile si sunt „de rutina”, iar astfel de actiuni au avut loc si la editii precedente ale evenimentului.

La controale participa si inspectorul general de stat de la Inspectia Muncii, Ciprian Dragomir, precum si alti „opt-noua” inspectori de la ITM Bucuresti, a mai precizat Bujor, citat de Mediafax.

Ofertele pentru vacanta de vara au atras vanzari semnificative inca de la deschiderea TTR Grecia, cu Thassos, Lefkada, Corfu, Zakynthos, Creta-Chania, Turcia cu Antalya, circuitele prin Europa si vacantele traditionale in Romania la mare, dar si la munte au fost principalele destinatii vandute in primele doua zile ale Targului de Turism al Romaniei (TTR).

Cele sase pavilioane din Romexpo in care se desfasoara TTR au fost luate cu asalt, cu mult inainte de deschiderea oficiala, de sute de vizitatori care au vrut sa se asigure ca isi pot cumpara vacanta de vara la un pret bun.