- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Cariere

Tranzactie de zeci de mii de euro pentru o scoala din Romania, unde studentii nu platesc taxe, ci primesc job-uri la multinationale

11 Aug, 11:57 • cristina.mihai
Cefora Business School, scoala unde companii mari de pe piata locala cum ar fi Orange Romania sau Cora isi pregatesc middle manageri, a atras in actionariat un grup de invatamant francez. Fondatorul companiei, francezul Nicolas Combat (foto), a vandut 47% din companie grupului francez pentru cateva zeci de mii de euro.
Tranzactie de zeci de mii de euro pentru o scoala din Romania, unde studentii nu platesc taxe, ci primesc job-uri la multinationale

Combat era in negocieri avansate pentru vanzare cu grupul ESA inca de la inceputul anului, insa tranzactia s-a incheiat in urma cu aproximativ o luna.

Cefora Business School a fost fondata in 2006 de un cetatean francez, Nicolas Combat. Scoala este finantata de companiile locale, care recruteaza studentii scolii, le plateste taxele de scolarizare si ii angajeaza part-time. Dupa ce acestia isi finalizeaza studiile, companiile au optiunea de a-i angaja definitiv.

Printre companiile care finanteaza scoala sunt Orange, Cora si Michelin.

In 2009 acest business a inregistrat venituri totale de circa 1 milion de lei, in crestere cu aproximativ 50% fata de anul precedent, potrivit lui Nicolas Combat.