- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Bulgaria donează 100 de vehicule blindate Ucrainei, după ce parlamentul a trecut peste veto-ul prezidențial

08 Dec, 22:04 • Cornel Ghimeșan
Bulgaria a depășit vineri veto-ul președintelui Rumen Radev, prin care acesta s-a opus donării a 100 de vehicule blindate Ucrainei, o donație ce fusese deja aprobată într-un prim vot în luna noiembrie.
Bulgaria donează 100 de vehicule blindate Ucrainei, după ce parlamentul a trecut peste veto-ul prezidențial

Parlamentul bulgar a depășit vineri veto-ul președintelui Rumen Radev, prin care acesta s-a opus donării a 100 de vehicule blindate Ucrainei, o donație ce fusese deja aprobată într-un prim vot în luna noiembrie.

Citește și Industria de armament românească a fost salvată de război. Conflictele actuale au atras atenția investitorilor pentru capacităților românești de producție

Forul legislativ din Bulgaria a aprobat din nou acordul cu 162 de voturi pentru și din partea parlamentarilor actualului guvern pro-euroatlantic de centru-dreapta, împotrivă votând 55 de deputați ai unor formațiuni considerate apropiate de Moscova.

Cum ar fi Partidul Socialist și formațiunea ultranaționalistă Renașterea, relatează EFE.

Ca atare, parlamentul din Bulgaria a decis ca acordul să fie aprobat după ce a fost retrimis în legislativ de către președinte, iar șeful statului nu își poate exercita din nou dreptul de veto.

Donația, convenită încă din luna august

Radev, un fost comandant al forțelor aeriene, și-a argumentat refuzul prin faptul că donația ar slăbi securitatea națională și capacitățile de apărare ale țării, potrivit Digi24.

Te-ar putea interesa și Directorul unei fabrici de armament din România a cerut șpagă 8.500 euro, 7.000 lei şi 13 miei de Paște pentru un contract. Acum e trimis în judecată de DNA

Donația de vehicule de transport de trupe BTR a fost convenită în august, atunci când președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vizitat Bulgaria și prevedere livrarea acestor vehicule blindate cu opt roți, construite în anii 1960 și 1970, împreună cu armamentul și piesele de schimb aferente.

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult