- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cât costă cel mai mare și cel mai scump ciolan afumat din România. Are 1,65 kg și îl găsești la unul dintre cele mai vechi restaurante din București

01 Dec, 20:30 • Claudia Simion
De 1 Decembrie, Ziua Națională a României, românii sărbătoresc în fiecare an cu mese îmbelșugate și preparate tradiționale. Printre cele mai populare preparate din această perioadă este celebrul ciolan afumat.
Cât costă cel mai mare și cel mai scump ciolan afumat din România. Are 1,65 kg și îl găsești la unul dintre cele mai vechi restaurante din București

Printre cele mai populare preparate specifice bucătăriei românești este celebrul ciolan afumat, adorat de români și consumat mai ales în această zi deosebită.

Cel mai scump ciolan din România îl găsești la restaurantul Caru’ cu Bere, situat în inima Bucureștiului. Gătit după rețeta tradițională, un ciolan de 1,65 de kilograme, servit cu varză acră călită, mămăliguță, hrean și ardei iute, costă 195 de lei pe acest local renumit. E o porție recomandată pentru două persoane.

@romaniaffw De 1 decembrie am testat cel mai mare și cel mai scump ciolan cu fasole din România#ciolan #1decembrie #zinationala #carucubere #fasole #romania #roffw #stiri ♬ sunet original – Romania Fast-Forward

Citește și Produsul de la Lidl pe care se bat toți românii în această perioadă. Oferta este limitată

Caru’ cu Bere e un restaurant cu specific românesc deschis în anul 1879. Clienții se bucură nu doar de preparate atent făcute și servite, cât și de o atmosferă elegantă care te poartă în timp, în Bucureștiul de altădată.

Cum să prepari ciolan afumat cu varză murată

Dacă nu vrei să mergi la restaurant pentru ciolan, poți încerca să-l prepari acasă.

Ingrediente

  • 1 varză murată;
  • 400 g de ciolan afumat;
  • 1 lingură de pastă de tomate;
  • 1-2 frunze de dafin;
  • cimbru, piper și boia iute;
  • 1 lingură de untură de porc;
  • 1 cană de supă de legume sau de apă;
  • 1 legătură de mărar.

Mod de preparare

  1. Mai întâi lasă varza murată la desărat câteva ore în apă rece. Apoi pune într-un tuci untura iar când aceasta s-a încins poți adăuga ciolanul afumat, tăiat în bucăți potrivite. Lasă-l să se rumenească ușor, apoi adaugă în ceaun varza murată tocată mărunt și călește-le împreună.
  2. Când vezi că a scăzut zeama lăsată de varză e momentul să pui jumătate din cana cu supă de legume. frunzele de dafin și restul condimentelor. E necesar să le lași să fiarbă câteva minute, iar apoi să transferi varza cu ciolan într-o tavă și să o pui la cuptor.
  3. După 20 de minute, adaugă în tavă și pasta de tomate desfăcută în restul de supă și mai lasă varza cu ciolan să se gătească pentru încă 20-25 de minute.
  4. La final, toacă mărarul și presară-l pe deasupra.

Citește și Leguma consumată aproape zilnic de români care e mai dăunătoare decât înghețata. Mihail Pautov: „Cea mai nocivă mâncare”

Urmărește Daily Business pe Google News
Tags: