- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ce mănâncă un medic oncolog în fiecare zi: „Reduce riscul de cancer”

30 Jul, 12:06 • Aprozeanu Razvan
Dr. Tingting Tan, oncolog și hematolog la City of Hope din Newport Beach, California, recomandă consumul zilnic al unui mic-dejun sănătos pentru a reduce riscul de cancer. Terciul de ovăz cu fructe de pădure și nuci, bogat în fibre, antioxidanți și grăsimi sănătoase, este una dintre opțiunile ideale, explică medicul, potrivit publicației poloneze Onet.
Ce mănâncă un medic oncolog în fiecare zi: „Reduce riscul de cancer”

Dieta nu este singurul factor care influențează riscul de cancer, însă reprezintă unul asupra căruia avem un control real, notează Libertatea.

Potrivit dr. Tingting Tan, oncolog și hematolog la City of Hope din Newport Beach, California, alegerea unui mic-dejun bogat în cereale integrale, fructe proaspete și nuci este un pas important pentru sănătatea ta.

Te-ar mai putea interesa: Lidl, anunț important pentru clienți! Retailerul nu mărește prețurile la toate produsele de la 1 august

Un mic-dejun echilibrat și bogat în nutrienți este mai mult decât o modalitate de a începe bine ziua

Ovăzul este o sursă valoroasă de fibre ce susțin sănătatea intestinală, esențială pentru un sistem imunitar puternic. În plus, conține antioxidanți naturali și compuși vegetali care pot reduce inflamația din organism, un factor-cheie în dezvoltarea unor tipuri de cancer.

Cerealele integrale, cum sunt fulgii de ovăz, contribuie și la reglarea nivelului zahărului din sânge și susțin microbiomul intestinal, elemente importante în prevenirea bolilor cronice.

Afinele, pe lângă gustul lor plăcut, sunt bogate în antioxidanți care ajută la combaterea radicalilor liberi, prevenind deteriorarea celulară și menținând sănătatea organismului.

Nucile – fie pecan, migdale sau alte tipuri – adaugă nu doar savoare și textură meselor, ci și grăsimi sănătoase, proteine vegetale și antioxidanți precum vitamina E. Ele au efect antiinflamator și sprijină funcționarea optimă a intestinelor. Numeroase studii au asociat consumul regulat de nuci cu un risc mai redus de boli cronice, inclusiv anumite forme de cancer.

Atât nucile, cât și afinele pot fi adăugate cu succes nu doar în terciul de ovăz, ci și în iaurtul natural sau quinoa, care pot reprezenta alternative sănătoase la terci.

Te-ar mai putea interesa: Gustări de lux la pachet. Aeroportul Otopeni, noul „restaurant” de fițe al Bucureștiului

Urmărește Daily Business pe Google News