- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cel mai frumos oraș din Creta și cele mai spectaculoase plaje. Mulți români merg acolo an de an

16 Jun, 19:16 • Cornel Ghimeșan
Chania, al doilea oraș ca mărime din Creta, este considerat a fi cel mai frumos și colorat de pe insulă. Are un port superb, străzi înguste și pline de restaurante și magazine de tot felul.
Cel mai frumos oraș din Creta și cele mai spectaculoase plaje. Mulți români merg acolo an de an

Mulți români aleg Chania din Creta ca destinație de vacanță pentru vară. Chania are și aeroport, iar de acolo până în centrul orașului se face aproximativ 20 – 25 de minute cu mașina. Varianta cea mai ieftină de transport este autobuzul (2,5 euro), iar cea mai rapidă e cea cu taxiul (30 de euro). Ca să te deplasezi pe insulă poți închiria o mașină chiar de la ieșirea din aeroport. Prețurile pornesc de la 24 de euro pe zi, dar pot ajunge și până la 100 de euro pe zi, totul în funcție de mașina aleasă.

Ce poți vizita în Chania, Creta

  • Centrul Vechi

E plin de magazine cu produse tradiționale grecești, dar și tot felul de magazine cu haine ori încălțări, pălării. La tot pasul găsești taverne cretane, magazine de suveniruri, dar și galerii cu obiecte de artizanat.

  • Portul Venețian

E, probabil, una dintre principalele atracții din Chania, Creta. Un loc plin de istorie și cu o priveliște care îți taie respirația. De acolo se văd și cele mai frumoase apusuri. Există și un spațiu de promenadă acolo, iar pe cealaltă parte sunt magazinele, restaurantele și barurile. Portul se termină cu un zid marin înalt și îngust, iar la capătul lui se află celebrul Far Egiptean.

Citește și Cel mai scump parc din România se aseamănă cu cele din SUA, Anglia și Franța. Câte milioane de euro a costat reabilitarea și modernizarea zonei

  • Fortăreața Firka

Seara, de sub zidurile fortăreței se văd cel mai bine luminile portului. Firka găzduiește și Muzeul Maritim. Amatorii de arheologie găsesc aici modele de nave și bucăți din epave antice. Recomand cu căldură excursia cu barca la apus, de la bordul căreia se vede excelent Fortăreața.

  • Moscheea Ienicerilor

E o clădire istorică pe care nu ai cum să o ratezi. Chiar în fața ei se află o piață plină de localnici care știu să se distreze. Ziua cântă la chitară tot felul de melodii grecești, iar seara e plin de comercianți. Tot în partea aceea a orașului se află și Clădirea Vămii și Halele din secolul al XVI-lea.

Plaje în Chania și în apropiere

Singura plajă din oraș e la circa 15 minute de mers pe jos de Centrul Vechi. Se află chiar lângă portul pescăresc, unde sunt și o mulțime de restaurante. Plaja e curată și cu apă cristalină.

Citește și Un sat din România a fost șters de pe fața pământului în doar 3 zile. Motivul pentru care toți locuitorii au fost evacuați de urgență

  • Laguna Balos

Totuși, cele mai spectaculoase plaje din Creta sunt, bineînțeles, la Laguna Balos. Până acolo se poate ajunge cu autocar + vapor sau cu mașina + mers pe jos. Cu autocarul e cel mai simplu, se ia din Chania până în Portul Kissamos, iar biletul costă 5-6 euro de persoană, doar dus. Drumul durează circa o oră și 10 minute. Din port se pot lua bilete de vapor până la Laguna Balos. Prețurile diferă în funcție de compania aleasă. Durează circa o oră, iar peisajul e sublim.

  • Seitan Limania

Mulți turiști se declară fascinați de acest loc. E o plajă de vis, aflată cam la o jumătate de oră de mers cu autobuzul de Chania. Important de știut e faptul că odată ajuns acolo, trebuie să cobori multe trepte deloc prietenoase. Cel mai recomandat e să ai la tine încălțări solide pentru coborâre.

  • Alte plaje spectaculoase

Alte plaje fascinante din Creta sunt Plaja Vai, din regiunea Lasithi (unde se află cea mai mare pădure de palmieri din Europa), Plaja Elafonissi (plaja cu nisip roz), Preveli, Matala, Triopetra, Plaja Malia, Frangokastello.

Tags:
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult