- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

ChatGPT la bordul mașinilor Volkswagen! Cum arată interiorul viitorului Golf

10 Jan, 14:12 • Cornel Ghimeșan
Reprezentanții Volkswagen au dezvăluit la CES 2024 aspectul interior al viitorului model Golf, care va suferi schimbări semnificative, în special în ceea ce privește sistemele electronice. O noutate notabilă constă în integrarea ChatGPT în consola de bord a mașinii.
ChatGPT la bordul mașinilor Volkswagen! Cum arată interiorul viitorului Golf

De câteva luni, s-a vorbit despre lansarea unei noi versiuni a modelului Volkswagen Golf, în special despre un facelift extins care va aduce modificări semnificative în sistemul de comandă, control, asistență și infotainment. La CES 2024, compania germană a prezentat interiorul viitorului vehicul fără a oferi prea multe detalii despre echipamentele incluse.

Citește și: Școala de şoferi gratis pentru români. Cum poți beneficia de programul „Permis pentru viitor” 2024

Cu toate acestea, a devenit clar că viitoarele modele Volkswagen, inclusiv Golf, vor integra ChatGPT în programele de asistență vocală. Pentru aceasta, grupul german a încheiat un parteneriat cu furnizorul sistemului Cerence Chat Pro, bazat pe inteligență artificială.

Asistentul vocal actualizat va putea controla sistemul de divertisment al mașinii și va răspunde la întrebări generale. Conform reprezentanților Volkswagen, în viitor, acesta ar putea purta conversații cu șoferii și interacționa în moduri diverse.

Kai Grünitz, șeful departamentului de dezvoltare al mărcii Volkswagen, a explicat că mulți clienți preferă acum să nu mai ajusteze, de exemplu, scaunul prin intermediul butoanelor, ci să folosească integrarea Cerence Chat Pro, bazată pe ChatGPT, printr-o simplă comandă vocală.

Același principiu se va aplica și atunci când se dorește ajustarea temperaturii din habitaclu sau căutarea unui restaurant pentru un anumit tip de mâncare.

Modelele Volkswagen cu ChatGPT vor fi disponibile pentru clienții din America de Nord și Europa începând cu al doilea trimestru al anului 2024.

Odată cu anunțul privind includerea ChatGPT în dotarea mașinilor, reprezentanții Volkswagen au dezvăluit și câteva detalii despre modelul Golf Facelift, care va fi prezentat oficial pe 24 ianuarie. Printre noutățile absolut remarcabile se numără eliminarea transmisiei manuale, o premieră în cei 50 de ani de existență a modelului. Până acum, transmisia manuală era menținută fie pentru a oferi o opțiune mai accesibilă, fie pentru variantele sportive GTI. Cu toate acestea, 95% dintre clienți preferau variantele cu transmisie automată și dublu ambreiaj DSG, motiv pentru care s-a decis eliminarea cutiilor de viteze manuale din dotarea modelului Golf.

În decizia lor a contat, conform lui Kai Grünitz, și trecerea la normele de depoluare Euro 7. „Când am început dezvoltarea (n.n.- a modelului Golf Facelift) nu se știa clar când vor fi publicate normele Euro 7” a explicat șeful departamentului de dezvoltare al Volkswagen menționând și că asta a pus mari probleme inginerilor ducând la întârzieri.

„La un moment dat trebuie să începi dezvoltarea. În caz contrar, nu vei respecta calendarul”, a continuat oficialul pentru a justifica decizia luată de șefii mărcii în privința dotării modelului doar cu transmisie automată. Considerat Golf 8.5 de cei din grupul Volkswagen, viitorul facelift nu va implica modificări importante în designul exterior având în vedere „conceptul general al Golfului care este în continuare grozav”.

Totuși, au fost luate în calcul reproșurile clienților cu privire la interiorul celei de-a opta generații a vehiculului, inclusiv actualizarea dificilă a software-ului sau adăugarea de iluminare la comenzile glisante de sub ecranul tactil.

„Una dintre preocupările noastre majore la Golf a fost că interacțiunea (n.n. – cu tabloul de bord digital) era departe de a fi perfectă pentru clienții noștri”, a detaliat Grünitz.

Conform lui Thomas Schaefer, șeful mărcii Volkswagen, după ce va fi poziționat prin acest facelift într-o zonă care îi va permite să existe „până la finalul deceniului”, Volkswagen Golf va deveni electric.

Mai multe detalii despre varianta modernizată a Volkswagen Golf 8 vor fi disponibile pe 24 ianuarie 2024, odată cu prezentarea oficială a modelului.

Citește și: Schimbări pe lista produselor cu adaos comercial plafonat: adio, cozonac la preţ redus! Ce alimente noi intră

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult