- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Ciorbă de spanac, rețeta vedetă a acestui post

09 Apr, 12:07 • Andrei Alina
Ții post și nu mai știi ce să gătești? Îți propunem o rețetă simplă de ciorbă de spanac. După ce o vei gusta sigur va fi pe lista scurtă a rețetelor preferate.
Ciorbă de spanac, rețeta vedetă a acestui post
Ciorba de spanac este rețeta vedetă a acestei primăveri. Este o ciorbă ușor de preparat și plină de nutrienți. Dacă nu ții post poți agăuga ou pentru un pus de nutrienți.

Ciorbă de spanac. Ingrediente:

  • 500 g spanac proaspăt

  • 1 ceapă medie

  • 2 morcovi

  • 1 cartof mare

  • 1 litru de supă de legume sau apă

  • 2 linguri ulei de măsline

  • 2 linguri pastă de tomate

  • 1 linguriță sare

  • 1/2 linguriță piper negru

  • eama de la ½ lămâie (pentru un gust fresh)

Dacă nu țineți post puteți adăuga un ou bătut.

 

Cum se prepară ciorbă de spanac

Legumele se curăță, se spala și se toacă mărunt. Într-o oală mare, adaugă uleiul și călește ceapa până devine ușor aurie. Se adaugă apoi morcovii și cartofii și mai călește-le câteva minute. Se toarnă supa de legume (sau apă) peste legume și lasă să fiarbă la foc mic timp de 15-20 de minute, până se înmoaie.

Între timp se curăță si spala spanacul, se adaugă în oală peste legume și se lasă la fiert încă 5 minute. Ulterior, se adaugă pasta de tomate, sare, piper și zeama de lămâie, potrivit G4food.ro.

Dacă vreți să adaugati ou, poți să-l bateți și să-l turnați în ciorbă, amestecând rapid pentru a crea firicele de ou.

Urmărește Daily Business pe Google News