- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Comorile aruncate la gunoi! Cum poți câștiga mii de euro din deșeuri 

04 May, 17:31 • Fundeanu Madalina
Gunoiul unora, comoara altora! Dan Hatfield explică cum poți să ajungi la a face mii de euro din deșeuri!
Comorile aruncate la gunoi! Cum poți câștiga mii de euro din deșeuri 

Chiar sub nasul nostru există o mulțime de comori valoroase care, în unele cazuri, pot fi aruncate împreună cu gunoiul. Deșeurile menajere ar putea reprezenta o adevărată mină de aur, despre care nici nu te-ai fi gândit că valorează vreun ban, relatează ziarul britanic The Sun.

O mulțime de articole aruncate la gunoi au un potențial de mii de euro. Reciclarea acestora nu doar că vă poate aduce un venit suplimentar considerabil, ci veți contribui totodată și la crearea unui mediu mai durabil.

Potrivit unui studiu recent, peste 80% dintre britanici sunt îngrijorați de mediu și își doresc să găsească modalități de a reduce cele 14 milioane de tone de deșeuri trimise la groapa de gunoi de la an la an. Iată cum poți obține bani frumoși din gunoi și să contribui la crearea unei societăți mai verzi.

Cum îți poți vinde gunoiul

Marea întrebare a oamenilor în acest sens este: unde ar trebui să-mi vând articolele pentru a avea cei mai mulți bani? Vestea bună este dată chiar de piața de bunuri second-hand, care este în plină expansiune, cu zeci de aplicații de revânzare și piețe.

Ai mai putea fi interesat și de: România, pe ultimul loc în UE la reciclarea deșeurilor doi ani la rând. Țara noastră produce „doar” 301 kg de gunoaie pe cap de locuitor

bani din produsele aruncate la gunoi
bani din produsele aruncate la gunoi

Dan Hatfield spune că identificarea locului potrivit pentru a vinde gunoiul este esențială pentru a face mai mulți bani.

„Aud adesea de la oameni care aruncă totul pe eBay, pe care îl înțeleg ca fiind o platformă multinațională în care poți vinde majoritatea articolelor. Dar, deși este probabil să vă ajute să vă vindeți toate articolele, obțineți cel mai mult pentru ele? Aș argumenta probabil că nu.

Vă puteți dubla adesea potențialul de câștig dacă alegeți site-uri mai specifice care sunt specializate în articolele pe care le aveți în jur.

Întotdeauna recomand oamenilor să-și facă cercetări, să se uite la diverse platforme/aplicații și să găsească articole similare care s-au vândut, astfel încât să puteți identifica unde veți câștiga cei mai mulți bani.

Facebook Marketplace este o platformă excelentă condusă de comunitate pentru a vinde sau a tranzacționa în zona dvs. geografică. Dacă vindeți în zona dvs. locală, este mai probabil să găsiți pe cineva dispus să vină și să ridice coletul.

Gumtree este o altă opțiune bună – a fost primul site pentru anunțuri clasificate gratuite din Marea Britanie și continuă să funcționeze 24 de ani mai târziu. Apoi este Shpock, pe care personal îl iubesc.”, a explicat Dan Hatfield, expert în a face bani din vânzarea deșeurilor.

Vezi mai multe știri: Cum să colectezi corect deșeurile? Ionuţ Cîrstea, un tânăr de 27 de ani, organizează workshop-uri pentru a învăța angajații să recicleze corespunzător: „Vrem să oferim ajutor companiilor să-şi verifice fluxul de deşeuri pe care le generează”