- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cu cât se vinde în 2023 un Nokia 3310, telefonul vedetă al începutului anilor 2000

18 Nov, 23:11 • Russo George
Nokia 3310 a fost, cu ani în urmă, cel mai căutat telefon mobil de pe piață. Dincolo de mini-jocurile propuse, modelul finlandezilor spulbera concurența printr-o baterie extrem de reușită, care rămânea încărcată pentru mult timp și un design simplu și eficient.
Cu cât se vinde în 2023 un Nokia 3310, telefonul vedetă al începutului anilor 2000

Pe platformele dedicate anunţurilor de vânzare şi cumpărare, unii utilizatori vând acum (sau cel puţin încearcă) telefoane Nokia 3310, pentru nostalgici, cu preţuri care ajung până la 15o de euro, deşi sunt destule anunţuri cu oferte la preţuri mai mici.

„Vând telefon vechi NOKIA 3310, din anul 2000. Este în stare foarte bună”, conform unui anunț postat pe OLX. Vânzătorul cere 150 de euro și precizează că prețul este negociabil.
Anunţ Nokia 3310

Potrivit go4it.ro, Nokia 3310 s-a lansat pe piață la 1 septembrie 2000. Produs în fabricile Nokia din Finlanda și Ungaria, acest model era extrem de rezistent, caracteristică pentru care a rămas în istorie și a devenit subiectul multor glume pe Internet. În agenda telefonului puteau fi salvate 100 de contacte. Mai mult, utilizatorii puteau accesa site-uri WAP și seta un screensaver, caracteristici care astăzi par banale, dar care, pentru acea vreme, erau o adevărată inovație.

Telefonul Nokia 3310 avea în meniu patru jocuri preinstalate: Pairs II, Space Impact, Bantumi și Snake II. Ultimul a devenit un succes instant, fiind unul dintre cele mai populare jocuri pentru telefon din istorie.

Citeşte şi: Se anunță încă o iarnă dificilă pentru bucureșteni! Oamenii se tem de facturile mari la încălzire și de lipsa căldurii din locuințe

Potrivit datelor oficiale, compania Nokia a vândut peste 126 de milioane de telefoane model 3310.

În 2017, compania finlandeză HMD Global a lansat în 2017 o versiune mai modernă a telefonului Nokia 3310, dar acesta nu s-a mai bucurat de succes, în „era smartphone”.

De ce oamenii au renunțat să mai cumpere telefoane Nokia? Compania a neglijat categoria smartphone o perioadă de timp și s-a concentrat pe modele de telefoane mai ieftine. Meniurile telefoanelor nu mai erau atât de interesante, vechiul sistem de operare Symbian nu mai ținea pasul cu timpul, iar finlandezii nu au lansat un telefon care să rivalizeze cu iPhone sau alte smartphone-uri de la acea vreme.

Citeşte şi: Record pentru Disney+! Platforma de streaming a câştigat 7 milioane de abonaţi de la sfârşitul lunii iunie și se bucură de laude: calitate și costuri reduse!