- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum se prepară cei mai gustoși mici. Secretul dezvăluit de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu

01 May, 20:05 • Cornel Ghimeșan
Minivacanța de 1 Mai a început deja pentru toți românii. Această perioadă e sinomină cu timp liber, petrecut alături de cei dragi, grătar, relaxare, voie bună.
Cum se prepară cei mai gustoși mici. Secretul dezvăluit de Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu

Cum se fac cei mai gustoși mici de 1 Mai. Printre cele mai populare preparate de 1 Mai se numără, desigur, micii. Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu și-au dezvăluit secretele privind prepararea micilor de 1 mai.

Cei doi chefi au spus care sunt tehnicile lor preferate de preparare a mciilor. Cătălin Scărlătescu subliniază importanța simplității și a respectului pentru aroma cărnii. El recomandă ca micii să fie savurați, cel puțin la prima degustare, fără muștar sau alte sosuri, pentru a te bucura de gustul lor natural.

Citește și Cum se prepară ciorba de varză. Opțiunea ideală pentru cei care vor o masă nutritivă și detoxifiantă

Cum se fac cei mai gustoși mici de 1 Mai

„M-am gândit că sunt destui români care au o obsesie: nu mănâncă carne de porc. Așa că am ales carnea de oaie și vacă. Rețeta asta este semi-turcească. E luată așa cumva și de la turci și de la români, că și românii mănâncă picant. Ce vă rog eu să faceți: în primă fază nu băgați muștar în ei, mâncați-i așa cum sunt. Îi punem pe grătar și din momentul în care i-am întors prima dată, îi întoarcem mereu”, a declarat Scărlătescu.

Sorin Bontea vine cu o recomandare mai nonconformistă, dar care dă rezultate garantat.

„Când eram tânăr mergeam mereu de 1 Mai la munte. Asta ar fi locația ideala pentru mine. Cât despre mici, mie îmi plac cei suculenți, nu vreau să fie prea uscați. Vă dau un pont: puneți pâine la prăjit pe grătar, apoi puneți carne de mici crudă peste felia de pâine, după care dați din nou la grătar, cu carnea în jos. Lasați să se facă carnea. E demențială”, spune Bontea.

Citește și Cea mai veche companie de taxi din Bucureşti a fost vândută. Este pe piaţă de mai bine de 20 de ani

Cei mai mulți români vor să obțină gustul autentic al micilor, pe care îl găsesc în rețeta legendară de la restaurantul „Cocoșatu” din București. Mulți spun că acolo sunt cei mai buni mici.

Aceasta presupune un proces migălos și de durată, întins pe parcursul a trei zile. Ingredientele de bază includ carne de vită, o varietate de condimente (piper, ienibahar, coriandru, chimion turcesc, anason stelat), bicarbonat de sodiu, zeamă de lămâie, usturoi și ulei.

Iată cum se face

  • Se fierbe o zeamă concentrată din oase de vită cu măduvă, care va fi folosită pentru a frământa carnea.
  • Carnea tocată se amestecă intens timp de o oră cu această zeamă și condimentele, fără usturoi în această etapă.
  • După prima frământare, compoziția se lasă la rece până a doua zi, când se reia procesul, adăugând și zeama de usturoi.
  • După încă o zi de repaus la frigider, în a treia zi se formează micii, care se ung cu puțin ulei înainte de a fi puși pe grătar.
Urmărește Daily Business pe Google News
Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult