- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum se prepară prăjitura cu gutui, ideală pentru sezonul rece. Iată câteva trucuri ca să-i dai o aromă deosebită

23 Dec, 22:30 • Claudia Simion
Prăjitura cu gutui e un desert extraordinar pentru sezonul rece. Are un gust deosebit și se prepară foarte ușor, fără să fie nevoie de abilități speciale în gătit.
Cum se prepară prăjitura cu gutui, ideală pentru sezonul rece. Iată câteva trucuri ca să-i dai o aromă deosebită

Oricine poate prepara prăjitura cu gutui, modul de preparare e foarte simplu și rapid. Acest desert e unul dintre preferatele românilor pentru această perioadă din an, care poate fi combinat cu o cană de lapte, cafea sau ceai.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru prăjitura cu gutui

  • 4 ouă
  • 150 gr de zahăr
  • 250 gr de iaurt
  • 100 ml de ulei
  • 3 linguri cacao
  • 250 gr de făină
  • esență de vanilie
  • jumătate de pachețel praf de copt
  • unt pentru uns
  • 3-4 gutui
  • 100 gr de zahăr
  • zahăr pudră pentru ornate.

Modul de preparare

E foarte simplu să prepari prăjitura cu gutui, însă e nevoie să respecți întocmai toți pașii.

În primul rând, gutuile trebuie spălate foarte bine, astfel încât să eliminăm tot puful. Apoi ele trebuie curățate de coajă și de semințe, iar pe jumătate le tăiem cubulețe. Cealaltă jumătate se taie în felii.

Punem toate bucățile într-o gratiță și adăugăm 100 de grame de zahăr și apă care să le depășească. Ca să testăm ca s-au fiert ne uităm când se înmoaie. Apoi, trebuie lăsate la răcit, iar între timp avem grijă de aluat, conform poftăbună.

Următorul pas e să bați albușurile cu mixerul până se transformă în spumă, apoi zahărul și gălbenușurile treptat, unul câte unul, timp în care continuăm să amestecăm. După ce mixează bine, trebuie să adăugăm iaurtul, uleiul, vanilia și făina amestecată cu praful de copt și cacao. Amestecăm apoi toate ingredientele până se încorporează.

Citește și Ce ingredietne conține, de fapt, iaurtul Pilos de la Lidl. Adevărul la care clienții retailerului nemțesc nu se așteptau

Pe o tavă de 22/30 cm punem hârtie de copt unsă cu unt, iar în ea adăugăm gutuile tăiate cuburi. Pe celelalte le punem în compoziția de blat. Apoi amestecăm ușor și punem aluatul în tavă, nivelăm și așezăm deasupra feliile de gutui.

Lăsăm blatul la copt, la cuptor, la 180 de grade Celsius, timp de 45 de minute. Pentru a vedea că e gata, testăm cu scobitoarea. După ce am scos prăjitura, presărăm deasupra zahăr pudră și porționăm după cum ne place.

Gutuile sunt foarte sănătoase și sunt un bun aliat în lupta cu răceala și gripa. De asemenea, pot întări sistemul imunitar. Fructele au proprietăți antioxidante și ajută și digestiea. Mulți le consumă în dietele pentru slăbit.

Citește și Tichetele de Crăciun. Poți obține până la 300 de lei pentru sărbători. Cererile se depun până pe 6 decembrie

Urmărește Daily Business pe Google News