- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cum se schimbă viața unui copil dacă tatăl este implicat. Doar 10 minute pe zi și lucrurile se pot modifica radical

21 Sep, 17:02 • Cornel Ghimeșan
Primii ani din viața unui copil sunt extrem de importanți pentru dezvoltarea armonioasă a acestuia. Cu toate că apropierea de mamă este cea mai relevantă, relația pe care bebelușii și copiii o dezvoltă cu tatăl are o semnificație cu totul aparte pentru viitorul acestuia. Doar 10 minute pe zi petrecute împreună pot schimba radical destinul.
Cum se schimbă viața unui copil dacă tatăl este implicat. Doar 10 minute pe zi și lucrurile se pot modifica radical

Un studiu realizat de Universitatea din Leeds demonstrează că atunci când părinți citesc și se joacă cu copiii lor, cei mici beneficiază de o creștere „mică, dar semnificativă” a nivelului educațional în școala primară. Conform cercetării citate în The Guardian, doar 10 minute pe zi pot face o diferență notabilă.

Alte articole: Adio plăți în numerar! Plafonul pentru cumpărăturile de la magazinele de tipul cash and carry plătite cash a ajuns de la 10.000 de lei la 2.000 de lei

Cu toate că este bine cunoscut faptul că implicarea părinților este crucială pentru educația și dezvoltarea copiilor, acest studiu subliniază că tații au un impact special și extrem de important asupra rezultatelor educaționale ale copiilor.

Conform cercetării, o mai mare implicare a taților în viața copiilor înainte de începerea școlii primare aduce un avantaj educațional în primul an școlar, iar o implicare crescută la vârsta de cinci ani ajută la îmbunătățirea performanțelor cheie în primii ani de educație. Efectul este mai pronunțat în ceea ce privește matematica.

10 minute pe zi petrecute cu tatăl pot avea un impact uriaș

Studiul recomandă ca tații să își dedice mai mult timp pentru a se implica în activități de joacă și educaționale cu copiii lor în fiecare săptămână. Concluzia studiului este că participarea în mai multe tipuri de activități structurate, chiar și pentru perioade scurte de timp, pe parcursul săptămânii, contribuie semnificativ la dezvoltarea cognitivă și la dezvoltarea limbajului copilului.

„Doar 10 minute pe zi ar putea avea efecte benefice”, afirmă autorii lucrării de cercetare.

Există studii care spun că un copil care are un tată implicat, va fi mult mai încrezător în sine și mai puțin dispus la a avea probleme de comportament, cel puțin până la vârsta adolescenței. De asemenea, copiii ai căror tați sunt implicați încă din etapa bebelușiei, au mult mai puține șanse să aibă probleme cu drogurile și cu autoritățile, în general și de asemenea, o relație mult mai bună cu părinții în adolescență.

Citește și: Peste 10 000 de tineri și profesioniști își caută un job

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult