- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Dragoș Pătraru dezvăluie din ce este făcut pateul vegetal, de fapt: „Are 24 de ingrediente!”

29 Mar, 18:30 • Bocioacă Bianca
Majoritatea produselor de post care se găsesc pe rafturile magazinelor sunt fabricate din ingrediente vegetale, soia, mixuri pe bază de soia, dar există o multitudine de produse a căror etichetă ar trebui să ne atragă atenția. Dragoș Pătraru a analizat cele mai consumate alimente în perioada postului.
Dragoș Pătraru dezvăluie din ce este făcut pateul vegetal, de fapt: „Are 24 de ingrediente!”

Dragoș Pătraru a analizat eticheta a șase pateuri vegetale, pe care majoritatea românilor le consumă nu doar în perioada postului, scrie Cancan.ro.

Pateul vegetal cu ciuperci de la Bucegi are peste 24 de ingrediente, iar eticheta este extrem de lungă. Consumtorii sunt sfătuiți să citească cu atenție eticheta produselor pe care le consumă pentru a putea cunoaște exact ceea ce mănâncă.

„Pateul de post de la Bucegi conține 13 ingrediente. Tot ce are mai mult de 2,3, 5 – dacă sunt folosite ingrediente naturale,  este ultraprocesat și ar trebui evitat, mai ales dacă vine într-un ambalaj din plastic. Ăsta nu știm câte proteine, câte glucide etc. Superb! De ce? De ce ai mânca așa ceva?”, spune Dragoș Pătraru.

Citește și: Ce conțin, de fapt, crenvurștii de porc de la Caroli. Dragoș Pătraru dă cu ei de pământ: „Asta e păcăleala de pe etichetă”

Dragoș Pătraru: „Lumea cumpără, pentru că oamenii nu înțeleg”

Ingrediente: apă, ulei vegetal de floarea soarelui. proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, arome, condimente și extracte de condimente, sare, zahăr, dextroză, agent de îngroșare, caragenan, antioxidanți, eritorbat de sodiu, colorant: carmină.

„Bucegi vegetal cu ciuperci – pastă tartinabilă cu ciuperci conține peste 24 de ingrediente, mă, te ia capul. Și lumea cumpără, pentru că oamenii nu înțeleg faptul că sănătatea lor depinde de ceea ce mănâncă zilnic”, spune Dragoș Pătraru.

Ingrediente:

  • apă
  • ulei de floarea soarelui
  • ciuperci 5%
  • proteină vegetală din soia
  • amidon din porumb
  • amidon din grâu
  • sare iodată
  • stabilizatori
  • emulsifianți: stearoil 2 – lactilat de sodiu, esteri citrici ai  mono și digliceridelor cu azici grași
  • arome: sirop de glucoză
  • condimente: muștar, țelină
  • potențiator de aromă: glutamat, monosodic, 5 – ribonudeotide disodice
  • legume deshidratate: tomate, ceapă, usturoi
  • agenți de îngrășare: gumă xantan
  • antioxidanți: ascorbat de sodiu, acid citric
  • agenți gelatinizanți: caragen, clorură de potasiu
  • coloranți: caramel, extrat de ardei roșu

Citește și: Dragoș Pătraru, semnal de alarmă privind fasolea la conservă regăsită pe rafturile supermarketurilor din România

Urmărește Daily Business pe Google News