- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Fashion și Electro-IT, cele mai competitive sectoare din retailul românesc în privința prețurilor

15 Sep, 10:52 • Bocioacă Bianca
Potrivit unui raport realizat de un start-up românesc, sectoarele de Fashion și Electro-IT sunt printre cele mai competitive în retailul din România din punct de vedere al prețurilor.
Fashion și Electro-IT, cele mai competitive sectoare din retailul românesc în privința prețurilor

Sectoarele de Fashion și Electro-IT sunt printre cele mai competitive din retailul românesc din punct de vedere al prețurilor, potrivit unui raport întocmit de un start-up specializat în monitorizarea tarifelor, conform raportului realizat de platforma pentru monitorizarea automată a prețurilor PriceFlux.

Citește și: Mari surprize. Un important jucător din retailul alimentar din România își extinde rețeaua de magazine și devine rivalul giganților de pe piață

Cele mai competitive sectoare din retailul românesc

Datele PriceFlux arată că domeniul Fashion conduce clasamentul cu o cotă de 44%, în timp ce Electro-IT acoperă 19% din total.

În topul industriilor competitiv se mai află DIY – bricolaj (10%), iar restul de 27% este reprezentat de Farma, Automotive, Beauty, Books, FMCG, Optică etc.

Startup-ul românesc de analiză a prețurilor PriceFlux monitorizează între 4 și 6 milioane de produse, zilnic, și lucrează cu magazine online din opt țări din Europa, potrivit economedia.ro.

Citește și: Trucul de la casele de marcat cu ajutorul căruia coloșii din retail își manipulează clienții

Cu o creștere de 100% a numărului de piețe monitorizate în ultimul an, compania și-a propus să își consolideze prezența în țările în car activează și să exploreze noi oportunități pe piețele europene în viitor.

PriceFlux și-a atins scopul de a se dezvolta regional și a reușit să atragă 31 de clienți, distribuiți în opt țări – România, Cehia, Slovacia, Slovenia, Ungaria, Serbia, Bulgaria și Grecia.