Cumpărăturile în supermarketuri în zilele aglomerate pot fi un adevărat test de răbdare și gestionare financiară. Conform unui studiu recent, românii tind să își sincronizeze achizițiile cu zilele de salariu, în special pe 5 și 20 ale lunii, aceste zile fiind cele mai aglomerate, potrivit bugetul.ro.
Te-ar mai putea interesa și: S-a dat start la maratoanele de cumpărături! Programul supermarketurilor de Crăciun și Revelion
foto: cumpărături
În această perioadă, mulți clienți își fac cumpărăturile în intervalul orar 11:00 – 13:00, când magazinele sunt cel mai frecventate, iar cele mai multe tranzacții sunt înregistrate. Mai mult, în mediul rural, românii se concentrează pe achiziționarea alimentelor de bază, în timp ce în marile orașe, ritmul alert al vieții determină oamenii să cheltuiască mai mult pe produse din supermarketuri, cum ar fi Lidl, Kaufland și Carrefour.
„Românii își sincronizează achizițiile cu zilele de salariu, cele mai multe tranzacții fiind înregistrate în jurul zilelor de 5 și 20 ale lunii. Intervalul orar preferat pentru cumpărături este între 11:00 și 13:00, când predomină cumpărăturile planificate, iar serile sunt rezervate pentru achiziții rapide după programul de muncă”, potrivit studiului.
Studiul arată și comportamentele de consum ale românilor, care, deși își gestionează bugetele cu atenție, nu renunță la mici plăceri, iar retailerii care înțeleg aceste obiceiuri pot obține un avantaj semnificativ prin ajustarea strategiilor lor.
În plus, pentru a economisi mai mult la cumpărături, experții recomandă să iei cu tine o sumă fixă de bani, astfel încât să nu te lași influențat de tentația de a folosi cardul, și să îți faci o listă de cumpărături pe care să o urmezi cu strictețe.
„Analiza comportamentului de consum din România reflectă o dinamică destul de complexă, în care consumatorii își gestionează bugetele cu atenție, dar nu renunță la mici plăceri. Retailerii și brandurile care înțeleg aceste nuanțe și își ajustează strategiile în consecință vor avea un avantaj competitiv semnificativ.
Prin intermediul platformei Footprints AI, oferim insight-uri valoroase care ajută companiile să optimizeze stocurile și strategiile de marketing, adaptându-se în timp real la nevoile pieței”, spune Dan Marc, CEO și cofondator Footprints.
Te-ar mai putea interesa și: Cât vor plăti românii pe cumpărăturile de Crăciun în 2024. Inflaţia a scumpit coşul considerabil