- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Julius Meinl cumpără hotelul Ambasador, revigorând un simbol al Bucureștiului. Investiția de 35 de milioane de euro este cea mai mare din zona Magheru din ultimii 5 ani

04 Mar, 11:39 • Alexe Raluca
Hotelul Ambasador din centrul Capitalei va fi cumpărat de grupul austriac Julius Meinl. Investiția ar fi de peste 35 de miloane de euro, fiind vorba despre cea mai mare atragere de fonduri pe Bulevardul Magheru din ultimii 5 ani.
Julius Meinl cumpără hotelul Ambasador, revigorând un simbol al Bucureștiului. Investiția de 35 de milioane de euro este cea mai mare din zona Magheru din ultimii 5 ani

Julius Meinl, unul dintre cei mai mari producători de cafea premium din Europa Centrală și de Est, cu o istorie de peste 160 de ani, a intrat pe piața hotelieră în 2019 prin subsidiara sa Julius Meinl Living, prin intermediul căreia deține două proprietăți.

Citește și: Bărbatul care a locuit timp de 5 ani într-un hotel de lux fără să plătească! Iată cum a reușit acest lucru!

Julius Meinl cumpără hotelul Ambasador, revigorând un simbol al Bucureștiului

The Julius din Praga, deschis în primăvara anului 2022, și Escala Hotel & Suites, la Budapesta, care continuă să funcționeze sub acest nume până la renovarea sa sunt cele două proprietăți de lux. În total, cele două proprietăți au 219 apartamente și o valoare de piață de peste 124 de milioane de euro. Acum, austriecii au decis să facă o investiție importantă și în România.

Grupul austriac se pregătește să investească aproximativ 35 de milioane de euro în achiziția și aducerea întregului hotel Ambasador la standardul de 4-5 stele, potrivit Profit.ro.

Hotelul Ambasador este o emblemă a Bucureștiului încă din 1937, când a fost inaugurat de celebrul arhitect Arghir Culina. A beneficiat în 2012 de o renovare de proporții, încheiată în 2013, fiind astăzi un hotel de 4 stele. Alături de amplasarea strategică în centrul Capitalei, pe Bulevardul Magheru, între Piața Romană și Piața Universității, hotelul oferă tuturor celor care îi trec pragul facilități demne de luat în seamă, potrivit informațiilor prezentate pe site-ul hotelului.

Citește și: Curele și tratamentele cu balneare cu ape minerale, aur curat pentru sănătate! Terapii de wellness și răsfăț la spa în cele mai luxoase și relaxante hoteluri din Ungaria