- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

‘Bate vântul’ pe litoralul românesc, iar prețurile au scăzut la hoteluri și restaurante. Ce oferte îi așteaptă pe turiștii care vor să meargă la Mamaia

05 Aug, 09:22 • stefan.vlad
Cei din industria ospitalității apelează la tot felul de trucuri pentru a atrage turiștii pe litoralul românesc. Chiar dacă sunt în plin sezon estival, multe hoteluri, restaurante, dar și plaje, au pregătit oferte pe cei care vor totuși să vină la mare, în România.
'Bate vântul' pe litoralul românesc, iar prețurile au scăzut la hoteluri și restaurante. Ce oferte îi așteaptă pe turiștii care vor să meargă la Mamaia

Litoralul românesc se confruntă cu număr scăzut de turiști în acest an, iar proprietarii de restaurante și hoteluri s-au văzut nevoiți să scadă prețirile.

Cei care stau mai multe zile sau vin de mai multe ori pe litoral pot alege un abonament pentru șezlong pentru toată vara. Alți patroni fac reduceri la sporturile nautice. Au scăzut tarifele și în restaurante.

În Mamaia, spre exemplu, meniul zilei costă 45 de lei, dar nu mai include și desertul. În anumite localuri, proprietarii spun că vor suporta ei mărirea de TVA.

Citește și: Selly anunță deschiderea unei noi stațiuni pe litoralul românesc: Nibiru va avea cel mai mare club de noapte din lume, un mall uriaș și un parc de distracții

Prețuri mai mici pe litoralul românesc

Dacă în mod normal închirierea unui șezlong costă 50 de lei pentru o zi, veți beneficia de o reducere dacă stați aici cel puțin 3 zile și veți plăti doar 30 de lei pentru un șezlong. Răcoritoare din partea casei și reduceri la practicarea sporturilor pe apă sunt alte facilități incluse.

În prețul achiziționării unui șezlong, turiștii beneficiază de o reducere la baza nautică de 20%, care constă la skijeturi, saltelele, hidrobicicletele și plus o limonadă gratis sau o apă plată”, spune Lucian Ene, manager plajă, pentru Stirileprotv.ro.

În această perioadă sunt șanse mari să dați mai puțini bani și la restaurantele de tip autoservire. „La tot meniul, reduceri 10%. Și ca mine au făcut mulți. Un șnițel cu cartofi prăjiți 35 de lei, o ciorbă 20 de lei. Prețuri mai ieftine ca în oraș la mâncare”, mai spune și Costel Bacula, manager autoservire.

La mici am ieftinit. Anul trecut un mic era 7 lei, anul acesta l-am făcut 4,50 lei, plus că oamenii când mănâncă foarte mulți mici beau și bere și încercăm să îmbinăm utilul cu plăcutul”, a declarat și Răzvan Chițan, manager autoservire.

Ionuț Vâlcescu, manager restaurant: „În ultima vreme am scăzut prețurile cu 10%. Suportăm noi mărirea TVA-ului și încercăm să fie cât mai bine”.

Urmărește Daily Business pe Google News