Piftia este un preparat tradițional care conține picioare, urechi de porc sau tacâmuri de curcan, fierte foarte bine, zeama obținută transformându-se în gelatină după răcire. Piftia conține foarte puțină grăsime, aceastea fiind îndepărtată la răcine, proteine și mult colagen. Nutriționista Mihaela Bilic dezvăluie ce beneficii are acest preparat pentru articulații.
Citește și: Mihaela Bilic, reţeta-surpriză pentru finalul verii. Conţine mulţi cartofi!
„Important este sa aibă zgârciuri, oase și șorici, adică multă gelatină și puțină carne. Nici grăsime nu prea avem în piftie, iar puțina care există se ridică la suprafată (ca la ciorbă) și poate fi îndepartată după ce se încheagă/întărește”, spune nutriționista.
Piftia este hipocalorică și fără glucide, putând fi cosnumată cu pâine fără grijă pentru că nu îngrașă. Este bogată în colagen și calciu bio-disponibil.
„Zeama întărită sub formă de gelatină e bogată în colagen și concentrată în calciu cu bioeficiență maximă, deci piftia poate deveni preparatul ideal pentru osteoporoză și probleme articulare. Cât despre siluetă nicio grijă, chiar dacă o mâncați cu o felie de pâine, tot “de slăbit” se cheamă că este”, a scris Mihaela Bilic pe rețelele sociale.
Nutriționista a demontat mitul conform căruia piftia „îngrașă”. În realitate, aceasta are sub 30 kcal pe porție de 100 g, cu puțină grăsime și multă proteină, potrivit exquis.ro.
Citește și: Alimentele care pot fi consumate și după expirare. Mihaela Bilic: „Mucegaiul are rol de protecție”