- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Nutroționista Mihaela Bilic explică cum să slăbești sănătos fără cure de slăbire: „Mâncarea pe care o consumăm dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă”

23 Feb, 14:12 • Bocioacă Bianca
Mihaela Bilic oferă o modalitate sănătoasă pentru a pierde în greutate, fără a fi nevoit să ții cură de slăbire. Nutriționiusta e de părere că ar trebui să ne întoarcem la felurile de mâncare clasice.
Nutroționista Mihaela Bilic explică cum să slăbești sănătos fără cure de slăbire: „Mâncarea pe care o consumăm dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă”

Nutriționista Mihaela Bilic e de părere că soluția pentru a ține o cură de slăbire sănătoasă este să mâncăm doar mâncare gătită acasă.

„Și sănătos și de slăbit! Aveți nevoie de o rezoluție de început de an și nu știți care să fie? V-ați săturat sau ați eșuat cu încercări de tipul “vreau să slăbesc”sau “vreau să mănânc sănătos”? Iată o sugestie care poate să funcționeze: vă propun ca anul acesta să consumați doar mâncare gătită, făcută de voi, acasă.

Gata cu produsele ambalate și procesate, cu ingrediente nenumărate! Haideți să ne întoarcem la mâncarea clasică, pe care simțurile noastre știu să o aprecieze. Mâncarea pe care o consumăm dintr-o farfurie, nu dintr-o pungă”este propunerea nutriționistei.

Citește și: Misterul capacelor galbene de la Coca-Cola, dezvăluit. La ce să fii atent de acum înainte

Mihaela Bilic explică de ce consumul preparatelor gătite este mult mai avantajos, pe care le mănânci fără să-ți fie foame și pe care nici măcar nu le considerăm mâncare…deși ele dublează aportul caloric dintr-o zi. Ciorba și tocănița trebuie consumate cu lingura, așezați la masă… un obicei care trebuie recăpătat”, mai spune nutriționista.

 „Tot ce este gătit este bogat în apă, are volum mare și densitate calorică mică, deci ni se pare că am mâncat mult și ne săturăm mai repede decât dintr-un pachet de biscuiți uscați, fie ei și digestivi. Produsele ambalate sunt un fel de concentrat de calorii, din care lipsește ingredientul esențial pentru sănătate și siluetă: apa”, explică Mihaela Bilic.

Mihaela Bilic: „Mâncarea gătită vă ajută să împușcați doi iepuri deodată”

De asemenea, mâncarea gătită este făcută din ingrediente simple și, mai mult, poți controla cantitatea de zahăr și grăsimi din rețetă.

„ADIO E-uri, conservanți, emulsifianți, coloranți și alte chimicale care seamănă a mâncare”, scrie Mihaela Bilic, pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Ce plantă trebuie să ai în casă dacă vrei să dea năvală banii peste tine. Se spune că își face ”efectul” în cinci zile!

„Ciorba și tocănița le mănânci de foame și chiar presupun un pic de efort și de organizare, trebuie gătite și încălzite, ne dau răgazul să ne gândim de două ori dacă merită “cheltuiala” de calorii. Vreți curățenie, ordine și disciplină în alimentația voastră? Atunci mâncarea gătită va ajuta să împușcați doi iepuri deodată: e sănătos și veți slăbi fără cură de slăbire”, dă asigurări medicul nutriționist.

Urmărește Daily Business pe Google News