- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Rulouri cu scorțișoară și vanilie. Desertul cu textură pufoasă și cremă catifelată care-ți va cuceri papilele gustative

15 Sep, 12:10 • Bocioacă Bianca
Aceste rulouri cu scorțișoară sunt perfecte pentru o după-amiază de toamnă liniștită. Cu o textură moale, un parfum îmbietor și o cremă vatifelată, aceste rulouri sunt genul de desert care adună oamenii în jurul mesei.
Rulouri cu scorțișoară și vanilie. Desertul cu textură pufoasă și cremă catifelată care-ți va cuceri papilele gustative

Aceste rulouri cu scorțișoară și vanilie pot fi pregăite foarte rapid acasă. Ai nevoie doar de câteva ingrediene simple și puțină răbdare.

Ingrediente rulouri cu scorțișoară

Aluat:

  • 500 g făină tip 000

  • 7 g drojdie uscată

  • 3 gălbenușuri

  • 250 ml lapte

  • 70 g unt topit

  • 60 g zahăr

  • un vârf de linguriță de sare

Umplutură

  • 100 g unt

  • 200 g zahăr brun

  • 1 lingură scorțișoară

  • extract sau esență de vanilie

Cremă

  • 300 g cremă de brânză
  • 80 g zahăr pudră
  • semințele unei păstăi de vanilie (sau extract natural)
  • 150 g smântână lichidă pentru frișcă (opțional)

Citește și: Rețeta de tartă cu afine. Desertul potrivit pentru zilele de toamnă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente

@cosanzenele.gatescLasati tot ce faceti si pregatiti aceste rulouri cu scortisoara. Au gust de toamna, sunt pufoase, miros divin si sunt atat de bune incat nimeni nu se poate opri la o singura portie. Ne apucam de treaba? 📝Lista ingrediente: Pentru aluat: – 500 g de faina 000; – 7 g de drojdie uscata; – 3 galbenusuri; – 250 ml de lapte; – 70 g de unt topit; – 60 g de zahar; – un varf de lingurita de sare. Pentru umplutura: – 100 g de unt; – 200 g de zahar brun; – o lingura de scortisoara; – vanilie. Pentru crema: – 80 g de zahar pudra; – 300 g de crema de branza; – un betisor de vanilie. Extra: 150 g de smantana lichida 🧑🏻‍🍳Mod de pregatire: Primul pas: activam drojdia cu zahar si putin lapte pentru cateva minute. Adaugam faina intr-un bol mai mare, punem si sare, galbenusurile si untul topit. Continuam cu drojdia activata si restul de lapte amestecat cu zaharul si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maine. Acoperim cu un prosop si lasam la dospit la cald pentru o ora. Pregatim si umplutura din unt, zahar brun, scortisoara si vanilie. Punem aluatul pe o suprafata data cu putin ulei si intindem bine cu sucitorul. Adaugam si umplutura, avand grija sa fie distribuita uniform, iar acum nu ne ramane decat sa rasucim. Ungem tava cu putin unt, taiem aluatul fie cu un cutit, fie cu ata si aranjam rulourile lasand putin spatiu intre ele. Acoperim cu folie si le mai lasam la dospit inca jumatate de ora, apoi adaugam smantana lichida peste ele si le bagam direct la cuptor (180 de grade cu ventilatie pentru 15 minute pe gratarul din mijloc, apoi le coboram pe gratarul de jos, dam coacere clasica si le mai lasam inca 10-12 minute). Cand sunt gata, le rasfatam cu crema delicioasa facuta din crema de branza cu zahar pudra si o pastaie de vanilie. Rezultatul? Cele mai bune rulouri cu scortisoara pentru toamna. Sunt pufoase, aromate si atat de gustoase incat lasi orice pentru ele. Si nu-s atat de greu de pregatit. Urmariti Cosanzenele Gatesc pentru mai multe delicii!♬ original sound – cosanzenele.gatesc

Citește și: Mesele cu carne, un lux pentru milioane de europeni. Unde se clasează România în clasamentul Uniunii Europene

Rulouri cu scorțișoară

Rețetă rulouri cu scorțișoară. Într-un bol mic, amestecă drojdia uscată cu puțin lapte călduț și o linguriță de zahăr. Las-o să se activeze timp de 5-10 minute, până când devine spumoasă.

Într-un bol mare, cerne făina și adaugă sarea. Încorporează gălbenușurile, untul topit, drojdia activată și restul de lapte amestecat cu zahărul. Frământă până când aluatul devine elastic și nu se mai lipește de mâini. Acoperă bolul cu un prosop curat și lasă-l la dospit într-un loc cald timp de aproximativ o oră, sau până când își dublează volumul.

Rețetă rulouri cu scorțișoară. Cât timp aluatul crește, pregătește umplutura. Amestecă untul moale cu zahărul brun, scorțișoara și vanilia, până obții o pastă aromată.

După ce aluatul a crescut, întinde-l pe o suprafață unsă cu puțin ulei, sub forma unui dreptunghi de aproximativ 1 cm grosime. Întinde umplutura uniform pe toată suprafața și rulează strâns, ca pe o ruladă.

Taie rulourile fie cu un cuțit bine ascuțit, fie cu o ață alimentară, pentru margini curate. Așază-le într-o tavă unsă cu unt, lăsând spațiu între ele. Acoperă tava cu folie alimentară și lasă rulourile la dospit încă 30 de minute.

După ce au crescut din nou, toarnă smântâna lichidă peste rulouri, pentru un plus de cremozitate. Coace-le în cuptorul preîncălzit la 180°C, cu funcția de ventilație, timp de 15 minute pe raftul din mijloc. Apoi mută tava pe raftul inferior, comută pe funcția clasică (sus-jos) și mai lasă rulourile încă 10-12 minute, până când devin aurii și frumos rumenite.

Rețetă rulouri cu scorțișoară. Cât timp rulourile se răcoresc, amestecă crema de brânză cu zahărul pudră și semințele de vanilie până obții o cremă fină și omogenă. Unge rulourile calde cu crema de brânză pentru un contrast irezistibil între blatul cald și crema rece.

Urmărește Daily Business pe Google News
Alte articole
Noul trend pentru slăbit împarte internetul în două tabere. Avertismentul medicilor VIDEO
Noul trend pentru slăbit împarte internetul în două tabere. Avertismentul medicilor VIDEO
Ea este Șefa de la Primăria Sectorului 6! Adoptată de Ciprian Ciucu, a devenit rapid răsfățata instituției
Ea este Șefa de la Primăria Sectorului 6! Adoptată de Ciprian Ciucu, a devenit rapid răsfățata ...
Cele 2 electrocasnice pe care nu ar trebui să le pornești în același timp. Mulți români fac această greșeală care îi poate costa scump
Cele 2 electrocasnice pe care nu ar trebui să le pornești în același timp. Mulți români fac această ...
Cum se prepară maioneză fără ulei, varianta sănătoasă care păstrează gustul rețetei originale
Cum se prepară maioneză fără ulei, varianta sănătoasă care păstrează gustul rețetei originale
Hercesa accelerează dezvoltările din București. Al patrulea bloc Stellaris, cu 114 apartamente, intră în construcție lângă Stadionul Steaua
Hercesa accelerează dezvoltările din București. Al patrulea bloc Stellaris, cu 114 apartamente, intră ...
Piața muncii se rupe în două. Orașele mari explodează cu oferte, sudul și estul rămân în blocaj
Piața muncii se rupe în două. Orașele mari explodează cu oferte, sudul și estul rămân în blocaj
HP reduce 6.000 de locuri de muncă pentru a accelera trecerea către Inteligența Artificială
HP reduce 6.000 de locuri de muncă pentru a accelera trecerea către Inteligența Artificială
Tren direct de mare viteză între Paris și Munchen. Călătoria va dura sub 5 ore din 2026
Tren direct de mare viteză între Paris și Munchen. Călătoria va dura sub 5 ore din 2026
Comerțul cu tradiții în 2025. Meșterii români cuceresc online-ul, iar sărbătorile aduc cele mai mari vânzări
Comerțul cu tradiții în 2025. Meșterii români cuceresc online-ul, iar sărbătorile aduc cele mai ...
Cutremur la Hollywood. Prăbușirea Warner Bros declanșează o luptă uriașă între Netflix și Paramount
Cutremur la Hollywood. Prăbușirea Warner Bros declanșează o luptă uriașă între Netflix și Paramount
Nicușor Dan, despre dronele rusești: „Sper să nu mai avem drone, dar dacă vom avea şi dacă nu punem în pericol pe locuitori şi să facem mai mult rău, veţi vedea drone doborâte în România”
Nicușor Dan, despre dronele rusești: „Sper să nu mai avem drone, dar dacă vom avea şi dacă nu ...
Tur decisiv în Chile. Alegerile prezidențiale ar putea aduce cea mai puternică virare spre dreapta din ultimele decenii
Tur decisiv în Chile. Alegerile prezidențiale ar putea aduce cea mai puternică virare spre dreapta ...
Alertă cu bombă la granița Republicii Moldova. Trenul București–Kiev, vizat de o amenințare
Alertă cu bombă la granița Republicii Moldova. Trenul București–Kiev, vizat de o amenințare
Cum a votat Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Am pus ștampila pe cine am crezut că duce mai departe”
Cum a votat Nicușor Dan la Primăria Capitalei: „Am pus ștampila pe cine am crezut că duce mai departe”
Decembrie, luna datoriilor. Românii iau cele mai multe credite înainte de sărbători
Decembrie, luna datoriilor. Românii iau cele mai multe credite înainte de sărbători
De ce nu a mers Nicușor Dan la funeraliile lui Ion Iliescu: „Am încercat să păstrez un echilibru”
De ce nu a mers Nicușor Dan la funeraliile lui Ion Iliescu: „Am încercat să păstrez un echilibru”
Creștere alarmantă a cazurilor de gripă. Un nou virus se răspândește rapid în România
Creștere alarmantă a cazurilor de gripă. Un nou virus se răspândește rapid în România