- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Tranzacție de peste 15 milioane de euro pentru Ștefan Mandachi! Lanțul de restaurante Spartan s-a vândut. Care este motivul

14 Feb, 19:49 • Polojan Tudor
Rețeaua cea mai mare de restaurante cu specific grecesc din Europa, Spartan, nu mai aparține omului de afaceri Ștefan Mandachi. Tranzacția a fost de 15 milioane de euro și include, pe lângă lanțul Spartan, și alte branduri care aparțin suceveanului.
Tranzacție de peste 15 milioane de euro pentru Ștefan Mandachi! Lanțul de restaurante Spartan s-a vândut. Care este motivul

Șapte persoane fizice au cumpărat de la omul de afaceri Ștefan Mandachi companiile care operau francizele lanțului de restaurante cu specific grecesc – Spartan, alături de alte branduri cunoscute deținute de acesta, cum ar fi Regatto, sala de sport Bum Bum Boxdar și restaurantele Hercule și Hollywood Villas. Tranzacția s-a ridicat la o valoare totală de 15,5 milioane de euro, scrie profit.ro.

Achiziția se va achita în rade pe o perioadă de 10 ani, prima rată de plătit fiind în primăvara anului 2024, iar ultima în 2034. Printre cei ce au cumpărat se numără co-fondatorul Crocant – Răzvan Nanus, dar și francizați Spartan precum Remus Cosovanu, fostul fotbalist de la Poli Timișoara.

„Am vândut companiile din HoReCa și Real Estate, care operau francizele Spartan, Hercule și Hollywood Villas. Nu am vândut lanțul de restaurante, ci întreaga companie, care include francizele BumBumBox, Biotransylvania și Regatto”, a declarat Ștefan Mandachi pentru sursa citată.

Mai citește și: Alexandru Rafila, semnal de alarmă! Aveți grijă la aceste medicamente! Din ce în ce mai mulți români le cumpără

Ștefan Mandachi a vândut Spartan/ sursa foto newmoney.ro
Ștefan Mandachi a vândut Spartan/ sursa foto newmoney.ro

Ce va face Mandachi cu banii

Ștefan Mandachi își dorește să investească în educație în mediul on-line, pasionat fiind, iar aceasta este mult mai practicabilă și în plină expansiune, spune el. Bugetul acestuia pentru investiție este de 1,3 milioane de euro pentru o aplicație de e-learning numită MentorMag, iar pe lângă aceasta, vrea să finanțeze încă 5 startup-uri în 2023, în care va investi o sumă de aproximativ 2 milioane de euro.

Spartan, unul dintre cele mai cunoscut restaurante cu specific grecesc din România, dar și cea mai mare rețea din Europa, deține 42 de restaurante date în franciză și 34 de locații proprii. Acesta a fost fondat în urmă cu 11 ani, în 2012, si face parte din grupul care deține Mandachi Hotel & Spa și Mandachi Business Center.

Grupul mai deține și francizele Mefi Café, Bum Bum Box – sală de fitness, Restauranul Don Stefano, Concept Spa BioTransylvani, Centrul de evenimente Magnificus și restaurantele cu specific grecesc.

Operațiunile Spartan din Austria au fost închise anul trecut. Mandachi a declarat anul trecut că dorește să ajungă, pe teritoriul României, la 100 de restaurante. Totodată, se dorea extinderea și în străinătate.

Te-ar mai putea interesa și: Bani pentru primării de investit în infrastructură. Structura noului plan strategic. Se dau milioane de euro

Pasionat de tot ce înseamnă viață, de la scris până la bucătăria internațională, de la fotografie la istorie, de la muzică la abstract. Cu o dorință arzătoare de a spune lucrurilor pe nume, ... citește mai mult