- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Tocăniță vegetariană cu ”touch” modern, deliciul de post pe care îl poți prepara în cel mult o oră

21 Dec, 20:30 • Stefan Simion
Ții post înainte de Crăciun și ești în pană de idei privind ce să mai gătești? O soluție delicioasă, pe care o poți avea pe masă în cel mult 60 de minute, este tocăniță vegetariană cu amprentă modernă. Rețeta este ușor de făcut și, odată respectată, garantează că vei obține un rezultat super-delicios!
Tocăniță vegetariană cu ”touch” modern, deliciul de post pe care îl poți prepara în cel mult o oră

În postul Crăciunului, sunt la mare căutare noi rețete fără carne, ouă și lactate. O variantă ideală dacă nu vrei să stai în bucătărie mai mult de 50 de minute este tocănița vegetariană cu ”touch” modern. În ciuda denumirii ușor pretențioase, trebuie să știi că acest preparat delicios nu este deloc complicat de gătit. Totul este să respecți întocmai lista de ingrediente și etapele de preparare.

Ingrediente pentru tocăniță vegetariană cu ”touch” modern

Sos de curry

2 căței usturoi
50 g ceapă
13 g ghimbir
1 conservă roșii tocate
30 ml sos de soia
400 ml lapte de cocos
60 ml apă
6 g zahăr
10 g curry
3 g
turmeric

Tocăniţă

30g ulei de cocos
1ceapă
375g cartofi dulci
sare
250g năut
180g dovlecei
150g conopidă
150g mazăre
60g spanac
pătrunjel

Cum prepari tocăniță vegetariană cu ”touch” modern

Într-un bol, pune cățeii de usturoi, ceapa tocată mărunt, ghimbirul tăiat în fâșii, roșiile cubulețe, sosul de soia, laptele de cocos, apa, zahărul, pudra de curry și turmericul. Blenduieşte totul până obţii un sos omogen.Adaugă uleiul de cocos într-o cratiță, pune ceapa tocată și călește-o aproximativ 5 minute, până capătă o nuanță aurie. Apoi adaugă sosul de curry pregătit anterior.Spală, curăță și taie cartofii dulci în cuburi mai mari. Pune-i în sosul de curry, asezonează cu sare și lasă-i să dea în clocot, apoi redu focul și fierbe-i la foc mic aproximativ 10 minute sau până când încep să se înmoaie. Amestecă din când în când ca să nu se lipească.Adaugă și năutul scurs, amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic încă 5 minute sau până când cartofii dulci sunt aproape fierți.Apoi adaugă dovlecelul tăiat cubulețe și conopida, lăsând totul să fiarbă încă 3–5 minute sau până când legumele sunt fierte.Adaugă mazărea și amestecă, apoi pune și spanacul. Mai lasă să fiarbă încă un minut, după care oprește focul.

Serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat, recomandă bucataria.lidl.

Spor la treabă și poftă bună!

Citește și Cum să tai ceapa fără să plângi. Cercetătorii au descoperit metoda simplă care funcționează

Urmărește Daily Business pe Google News
Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult