În postul Crăciunului, sunt la mare căutare noi rețete fără carne, ouă și lactate. O variantă ideală dacă nu vrei să stai în bucătărie mai mult de 50 de minute este tocănița vegetariană cu ”touch” modern. În ciuda denumirii ușor pretențioase, trebuie să știi că acest preparat delicios nu este deloc complicat de gătit. Totul este să respecți întocmai lista de ingrediente și etapele de preparare.
Sos de curry
Tocăniţă
Într-un bol, pune cățeii de usturoi, ceapa tocată mărunt, ghimbirul tăiat în fâșii, roșiile cubulețe, sosul de soia, laptele de cocos, apa, zahărul, pudra de curry și turmericul. Blenduieşte totul până obţii un sos omogen.Adaugă uleiul de cocos într-o cratiță, pune ceapa tocată și călește-o aproximativ 5 minute, până capătă o nuanță aurie. Apoi adaugă sosul de curry pregătit anterior.Spală, curăță și taie cartofii dulci în cuburi mai mari. Pune-i în sosul de curry, asezonează cu sare și lasă-i să dea în clocot, apoi redu focul și fierbe-i la foc mic aproximativ 10 minute sau până când încep să se înmoaie. Amestecă din când în când ca să nu se lipească.Adaugă și năutul scurs, amestecă bine și lasă să fiarbă la foc mic încă 5 minute sau până când cartofii dulci sunt aproape fierți.Apoi adaugă dovlecelul tăiat cubulețe și conopida, lăsând totul să fiarbă încă 3–5 minute sau până când legumele sunt fierte.Adaugă mazărea și amestecă, apoi pune și spanacul. Mai lasă să fiarbă încă un minut, după care oprește focul.
Serveşte cu pătrunjel proaspăt tocat, recomandă bucataria.lidl.
Spor la treabă și poftă bună!
Citește și Cum să tai ceapa fără să plângi. Cercetătorii au descoperit metoda simplă care funcționează